Μια από τις πιο δυνατές ομάδες του MXDN το Βέλγιο, ανακοίνωσε στο GP της πατρίδας του στο Lommel, τους τρεις αναβάτες που θα την εκπροσωπήσουν στον φετινό αγώνα του θεσμού στο Donington Park στην Αγγλία.

Ο Τeam Manager της Joel Smets, εδώ και καιρό είχε συγκεντρώσει τους καλύτερους αναβάτες της χώρας του σε ένα camping, στην προσπάθεια του να βρεθούν κοντά και να προπονήσει τους πιθανούς οδηγούς που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του εν λόγο αγώνα.
Το Βέλγιο έχει κατακτήσει το MXDN 16 φορές και ελπίζει
σύντομα να τις κάνει 17.

Μετά από μια εβδομάδα διακοπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο Smets βρήκε τον χρόνο που χρειαζόταν για να πάρει την τελική του απόφαση. Η ομάδα θα είναι η ίδια που εκπροσώπησε το Βέλγιο στον περσινό αγώνα στο Budds Creek της Αμερικής με μικρές αλλαγές στην κατηγορία που τελικά θα αγωνιστούν οι αναβάτες. Στην ΜΧ1 ο Ken deDycker πάνω σε Suzuki αυτήν την φορά και όχι στην ΟΡΕΝ που αγωνίστηκε πέρσι, θα προσπαθήσει να επαναλάβει την πολύ καλή του περσινή απόδοση που θυμίζουμε ότι έφερε το αμέσως καλύτερο αποτέλεσμα πίσω από τους οδηγούς της αμερικανικής ομάδας που τα είχαν σαρώσει όλα. Αντίθετα στην OPEN αυτήν την φορά θα αγωνιστεί ο περσινός πρωταθλητής και δεύτερος στην φετινή βαθμολογία Steve Ramon αντί της ΜΧ1 που είχε βρεθεί πέρσι, στην προσπάθεια του να κατακτήσει πάνω στην Suzuki του, το δεύτερο MXDN στα συνολικά τέσσερα που θα έχει συμμετάσχει. Όπως και πέρσι στην ΜΧ2 με τα χρώματα του Βελγίου θα αγωνιστεί ο οδηγός της ΚΤΜ Jeremy van Horebeek, ένας αναβάτης της ιδιαίτερης εκτίμησης του Joel Smets.