Η πρώτη επίσημη μέρα για το φετινό MXDN περιλάμβανε την πρώτη επαφή των ομάδων με την πίστα, αλλά και με τα πράγματα τους καθώς πολλές χώρες έχουν νοικιάσει εξοπλισμό και άλλες μόλις τα παρέλαβαν από τα αεροδρόμια. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τις συνεντεύξεις των κυριοτέρων ομάδων, τον τεχνικό έλεγχο και τις τελευταίες προετοιμασίες.
Τα πρώτα θύματα του μεγάλου ταξιδιού ήταν οι Ιταλοί, που δεν κατάφεραν να φέρουν τις μοτοσικλέτες τους στον τεχνικό έλεγχο μετά από άλλη μια αεροπορική ταλαιπωρία. Μαζί τους οι Ελβετοί και οι Ισπανοί θα περιμένουν μέχρι αργά το βράδυ τις μοτοσικλέτες τους για να τις περάσουν τεχνικό έλεγχό νωρίς το πρωί, εκτός προγράμματος. Πρώτη επαφή και για τους Έλληνες διεθνείς μας με τις ολοκαίνουργες μοτοσικλέτες τους, 2008 μοντέλα  που νοίκιασαν από την ΚΤΜ. Αφού έκαναν τις απαραίτητες ρυθμίσεις με την βοήθεια των εργοστασιακών μηχανικών της ΚΤΜ, πέρασαν τεχνικό έλεγχο χωρίς κανένα πρόβλημα.
Στην πίστα βρέθηκε αρκετός κόσμος καθώς στις εγκαταστάσεις τις και συγκεκριμένα στον χώρο του speedway, είχε δημιουργηθεί ένα fast-cross πιστάκι όπου μπορούσε να μπει να κάνει όποιος πλήρωνε. Περίπου πεντακόσιες μοτοσικλέτες έμπαιναν και έβγαιναν όλη μέρα φέρνοντας ακόμα περισσότερο κόσμο στην πίστα από όσο συνηθίζεται και δίνοντας ένα επί πλέον όμορφο χρώμα. Στην κυρίως πίστα, οι τελευταίες προετοιμασίες της οργάνωσης ήταν επί ποδός και οι οδηγοί όλων των ομάδων την περπάτησαν για πρώτη φορά.
Τα paddocks είναι πραγματικά ότι ποιο μεγάλο σε επίπεδο promotion και διαφήμιση έχω δει στο motocross. Εκτός από τον κύριο χορηγό την Red Bull που έχε στήσει ένα ολόκληρο club για party και ένα χώρο με πολυθρόνες, video wall και “ψησταριά”, υπήρχαν τουλάχιστον άλλες τρεις εταιρίες του χώρου που είχαν φτιάξει αντίστοιχους μεγάλους χώρους.

Τέλος οι ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιταλίας, του Βελγίου και τις Νοτίου Αφρικής έδωσαν συνεντεύξεις στο Media Center, όπου ξεχώρισαν οι παρακάτω δηλώσεις:

Ricky Carmichael
“Είναι μια μεγάλη στιγμή για εμένα. Εκτός ότι ο αγαπημένος αγώνας, το MXDN ήρθε στην χώρα μου και θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω εδώ το τρόπαιο, είναι παράλληλα και ο τελευταίος μου αγώνας motocross. Ξέρω ότι το έχω πει ξανά αυτό αλλά εδώ εγώ τελειώνω και ευτυχώς υπάρχει συνέχεια από νέα παιδιά να πάρουν την σκυτάλη, ήδη οι αγώνες τους είναι συναρπαστικοί χωρίς εμένα. Σε αυτό τον αγώνα δεν νομίζω ότι έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Η πίστα είναι η ίδια για όλους και ίσως το μόνο αβαντάζ που έχουμε είναι ότι δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε και να μεταφέρουμε όλα μας τα πράγματα αεροπορικός. Στο επίπεδο που γίνεται τώρα ο αγώνας δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η απόσταση και εμείς οι αμερικάνοι το έχουμε αποδείξει αυτό. Τέλος θα τρέξω με την 2007 μοτοσικλέτα αν και πολύ θα ήθελα να αγωνιστώ με την 2008. Δυστυχώς δεν έχουμε τα ανταλλακτικά που θα θέλαμε διαθέσιμα χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα για εμένα”.

Steve Ramon
“Πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνουμε ομαδική δουλειά και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Το γεγονός ότι είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχει καμία σημασία σε αυτόν τον αγώνα και το έχουμε δει και στο παρελθόν αυτό με τους παλαιότερους πρωταθλητές. Είναι η τέταρτη φορά που τρέχω στον θεσμό και ξέρω ότι στο τέλος κερδίζει η καλύτερη ομάδα και όχι ο καλύτερος αναβάτης”.

Ben Townley
“Πολλοί ίσως θεωρήσουν ότι με αυτήν την ομάδα (χωρίς τον Coppins), θα κοιτάξω την προσωπική μου επιτυχία. Δεν είναι έτσι, πιστεύω ότι αυτή η ομάδα με τον Daryl Harley αλλά και με τον Cody Cooper που ήρθε και έκανε προετοιμασία στην Αμερική, μπορεί να ξανανέβει στο βάθρο. Αυτός είναι ο στόχος μας και όλοι θα δουλέψουμε για αυτό”.

Αφού φτιάξαμε διάθεση με όλα αυτά, είμαστε έτοιμοι για να αρχίσει άυριο το Red Bull MXDN 2007.