Δυστυχώς η κατάρα του MXDN συνεχίστηκε και φέτος με μεγάλα ονόματα να τραυματίζονται όσο πλησιάζει ο μεγάλος αγώνας. Μπορεί για πολλούς ο Steven Frossard να μην θεωρείται μεγάλο όνομα, όμως η παρουσία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ΜΧ2 φέτος αποδεικνύει ότι η επιλογή του στην ομάδα της Γαλλίας δεν ήταν τυχαία.

Η Γαλλία πέρσι είχε καταλάβει την δεύτερη θέση στο MXDN του Budds Creek και κατά την προσωπική μου άποψη ήταν το φαβορί για την δεύτερη θέση και φέτος πίσω από την Αμερική. Όχι μόνο γιατί ο Sebastien Pourcel έχει καλή παράδοση στον εν λόγο θεσμό αλλά και γιατί ο Nicolas Aubin οδηγεί πάρα πολύ καλά πάνω σε 450 όπου θα αγωνιστεί στο φετινό MXDN. Με πιθανούς αντικαταστάτες του τραυματία Frassard τους Anthony Boissiere και Xavier Boog που είναι γρήγοροι αλλά καθόλου σταθεροί, η Γαλλία θα χρειαστεί όση τύχη ,

[πορεί να βρει με το μέρος της για να δει βάθρο φέτος.

Όσο για τον πρωταθλητή Γαλλίας στην κατηγορία Elite 125 Frossard, δεν μπορεί να πιστέψει στην κακή του τύχη. Μετά από πολλά προβλήματα στα προκριματικά του Lierop βρέθηκε να επιλέγει εικοστός θέση εκκίνησης και να έχει ένα δύσκολο πρώτο σκέλος τερματίζοντας 16ος. Στον πρώτο γύρο του δεύτερου σκέλους ο Frossard είχε μια τρομακτική πτώση στην ευθεία μπροστά από τα pit και σαν να μην έφτανε αυτό ένα διερχόμενος αναβάτης δεν τον είδε και έπεσε πάνω με πολλά χιλιόμετρα. Ένα κομμάτι από το πεντάλ του πίσω φρένου της μοτοσικλέτας του αναβάτη που έπεσε πάνω του, καρφώθηκε στα πλευρά του και μετά από μια μικρή επέμβαση του το αφαίρεσαν στο νοσοκομείο του Eindhoven.