Σύδνεϋ/Αυστραλία/Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull X-Fighters 2011/ Νίκη εντός έδρας για τον Sheehan

ΤΕΛΙΚΟΣ RED BULL X-FIGHTERS: Ο Torres πρωταθλητής!

Ο Ισπανός Dany Torres ανακηρύχθηκε πρωταθλητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Red Bull X-Fighters 2011, συγκεντρώνοντας 390 βαθμούς σε έξι αγώνες. Ο τοπικός ήρωας Josh Sheehan, κέρδισε τον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος στο Σύδνεϋ, μπροστά σε ένα ένθερμο πλήθος 11.000 θεατών.

ΣΥΔΝΕΫ (ΑΥΣ) – Ο αγώνας στο Σύδνεϋ θα καταγραφεί ως ο πιο θεαματικός στην 11χρονη ιστορία του Red Bull X-Fighters. Ο νικητής Josh Sheehan και ο συμπατριώτης του, Cameron Sinclair, έκλεψαν τις εντυπώσεις εκτελώντας τέλεια τρία διπλά backflips. «Ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να τα καταφέρω και απλά τα κατάφερα», δήλωσε ο Sheehan. «Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας για μένα».

Για τον Dany Torres η κατάκτηση της τρίτης θέσης ήταν αρκετή για να του χαρίσει τον Παγκόσμιο τίτλο, με φόντο το εκπληκτικό σκηνικό του Σύδνεϋ, στερώντας τον τίτλο από τον Nate Adams (ΗΠΑ) που είχε κερδίσει αντίστοιχα τα Πρωταθλήματα το 2009 και 2010. Ο Adams έλαβε μέρος στον αγώνα παρά τον σπασμένο ώμο του, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με την 11η θέση. Οι δύο αντίπαλοι δώσαν μια μάχη μέχρι τελικής πτώσεως, με τον 24χρονο Torres να έχει κερδίσει τον εναρκτήριο αγώνα στο Ντουμπάι (ΗΑΕ) και τη Μαδρίτη (ΙΣΠ), και τον Adams τους αγώνες στη Μπραζίλια (ΒΡΑ), τη Ρώμη (ΙΤΑ) και το Πόζναν (ΠΟΛ).

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull X-Fighters κατάφερε να εντυπωσιάσει περισσότερους από 230.000 θεατές στους έξι φετινούς αγώνες και αποδείχτηκε κυριολεκτικά ένας knock-out διαγωνισμός. Τόσο ο Torres (στη Μπραζίλια), όσο και ο Adams (στη Μαδρίτη) αναγκάστηκαν να μην λάβουν μέρος σε κάποιους αγώνες εξαιτίας τραυματισμών. Αντίστοιχα, ο Andre Villa, που κατέκτησε συνολικά την τρίτη θέση, έσπασε το μηρό του στο Πόζναν και αναγκάστηκε να αποσυρθεί λίγο πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

To Πρωτάθλημα επιστρέφει το 2012 με νέους συγκλονιστικούς αγώνες!

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις!

Τελική κατάταξη Σύδνεϋ (ΑΥΣ) 2011: 1. Josh Sheehan (ΑΥΣ), 2. Levi Sherwood (ΝΖΛ), 3. Dany Torres (ΙΣΠ), 4. Mike Mason (ΗΠΑ), 5. Rob Adelberg (ΑΥΣ), 6. Adam Jones (ΗΠΑ), 11. Nate Adams (ΗΠΑ), 12. Eigo Sato (ΙΑΠ)

Συνολική βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (μετά από 6 αγώνες): 1. Dany Torres (ΙΣΠ) 390 βαθμοί, 2. Nate Adams (ΗΠΑ) 375 βαθμοί, 3. Andre Villa (ΝΟΡ) 270 βαθμοί, 4. Josh Sheehan (ΑΥΣ) 230 βαθμοί, 5. Blake Williams (ΑΥΣ), 6. Eigo Sato (ΙΑΠ), 7. Levi Sherwood (ΝΖΛ), 8. Adam Jones (ΗΠΑ), 9. Robbie Maddison (ΑΥΣ), 10. Maikel Melero (ΙΣΠ)

Περισσότερες πληροφορίες