Το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα freestyle motocross έτοιμο να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο!

Έξι συγκλονιστικοί αγώνες σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους! Βραζιλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  και Αυστραλία!

«Εάν υπάρχει ένα πρωτάθλημα το οποίο πρέπει να κερδίσεις για να περάσεις στην αθανασία, τότε σίγουρα αυτό είναι το Red Bull X-Fighters», δήλωσε ο Nate Adams (ΗΠΑ) μετά τη λήξη  της περσινής σεζόν. Για να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή στο Red Bull X-Fighters 2010 World Tour, θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του, στο φετινό Πρωτάθλημα που ξεκινά στις 15 Απριλίου.

Με πρώτο σταθμό το Ντουμπάι στις 15 Απριλίου, το Red Bull X-Fighters επιφυλλάσει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, με φόντο το παγκοσμίως γνωστό κτίριο Jumeirah Beach Residence. Από την Αραβική χερσόνησο, το Red Bull X-Fighters θα επισκεφτεί την πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, για έναν αγώνα στη διάσημη Esplanada dos Ministérios στις 28 Μαΐου. Στη συνέχεια το πρωτάθλημα θα προσγειωθεί στη Ρώμη, στο μεγαλειώδες στάδιο Olimpico, στις 24 Ιουνίου και αμέσως μετά στη Βαρσοβία στο στάδιο Narodowy στις 6 Αυγούστου. Επόμενος σταθμός είναι η Μαδρίτη με τη θρυλική αρένα Plaza de las Ventas de Torros, στις 15 Ιουλίου. Την περασμένη σεζόν τα 25,000 εισιτήρια εξαντλήθηκαν από φανατικούς θεατές! Για το μεγάλο φινάλε, το Red Bull X  – Fighters 2011 θα καταγράψει την πρώτη του επίσκεψή, κατά τη δεκαετή ιστορία του, στη χώρα των καγκουρώ,  την Αυστραλία.

Ο Andre Villa δείχνει να γνωρίζει καλά πόσο σημαντικό είναι πλέον το Πρωτάθλημα για την FMX σκηνή. «Το παραμικρό λάθος να γίνει και η διεκδίκηση για την κατάκτηση του τίτλου έχει τελειώσει», σχολιάζει. Τα κορυφαία αστέρια της FMX σκηνής κατέχουν τώρα θέσεις που πολλοί θα ζήλευαν. Αλλά ακόμα και νεοσύλλεκτοι αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα, να φέρουν την ανατροπή και να έχουν την ευκαιρία να κλέψουν λίγο από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το Red Bull X-Fighters World Tour φιλοξενείται κάθε χρόνο σε μοναδικά σημεία ανά τον κόσμο, προσελκύοντας την elite του fmx! Από τις φοβερές αρένες ταυρομαχιών του Μεξικό και της Ισπανίας, στην Σφίγγα της Γκίζας, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στο ρυθμικό Rio de Janeiro, έως και την Αθάνατη Πόλη της Ρώμης, οι πάντα ενθουσιασμένοι Nate Adams (ΗΠΑ), Robbie Maddison (ΑΥΣ), Andre Villa (ΝΟΡ), Dany Torres (ΙΣΠ), Levi Sherwood (ΝΖΛ) και η υπόλοιπη παρέα, συνεχίζουν να ξεσηκώνουν και να αφήνουν άφωνους εκατοντάδες χιλιάδες θεατές.