Λίγο πριν τις εκκινήσεις των δύο κατηγοριών, την Κυριακή στην πίστα του Lierop η ΚΤΜ επίσημα ανακοίνωσε την συνεργασία της για τα επόμενα χρόνια με τον Roger De Coster.

Την ανακοίνωση για την επίτευξη της συνεργασίας την πραγματοποίησε ο Stefan Pierer λέγοντας “Πριν να σας ανακοινώσω κάτι για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος θα ήθελα αρχικά να συγχαρώ τον Antonio Cairoli για την κατάκτηση του παγκόσμιο πρωταθλήματος, αλλά και τον Kini (Heinz Kinigadner) ο οποίος ήταν ο πρώτος μας παγκόσμιος πρωταθλητής.  Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους Stefan Everts & Pit Beier για την εκπληκτική χρονιά. Είμαστε η καλύτερη εταιρεία στην Ευρώπη αλλά δεν θα παραμείνουμε μόνο σ’ αυτό. Θα κατακτήσουμε και την Αμερική. Για αυτό με χαρά, σας ανακοινώνω ότι ο Roger De Coster είναι πλέον μέλος στην οικογένεια της ΚΤΜ”.

Μάλιστα, για την επισημοποίηση της συνεργασίας χρησιμοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μέσω του Skype με τον Roger De Coster στην Αμερική δηλώνοντας σε ζωντανή σύνδεση :

“Ήταν προσωπικά μια πραγματικά δύσκολη απόφαση μετά από 25 χρόνια ως οδηγός αλλά και manager της Suzuki. Αλλά πάντα κοιτάω μπροστά και η ΚΤΜ με τις ενέργειες της φαίνεται να έχει λαμπρό αγωνιστικό μέλλον. Ο λόγος που δεν τα βρήκα με την Suzuki ήταν ότι η προσφορά της ήταν ένα μονοετές συμβόλαιο ενώ η ΚΤΜ φάνηκε να κοιτάει περισσότερο στο μέλλον και αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα για μένα για να αλλάξω στρατόπεδο. Στην ΚΤΜ διαπίστωσα ότι υπάρχει τρομερή διάθεση για δουλειά και κίνητρο για επιτυχίες και θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε  στην Αμερική ότι έχει καταφέρει ο Stefan Everts στην Ευρώπη. Ανυπομονώ πραγματικά “.

Tα φλας πήραν φωτιά και τα χαμόγελα ήταν πάρα πολλά με τις προσδοκίες της πορτοκαλί εταιρείας να χτυπούν την κορυφή και στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού. Η φήμες που κυκλοφορούσαν στα paddocks βάφοντας στα πορτοκαλί τους αναβάτες Ken Roczen, Ryan Dungey, Cristophe Pourcel and Chad Reed δεν επισημοποιήθηκαν αλλά συνέχισαν να παραμένουν φήμες αφήνοντας τα όλα τα σενάρια ανοικτά.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της ΚΤΜ το press office πραγματικά βούλιαξε από τους φωτορεπόρτερ.
Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν οι Stefan Pierer, Pit Beier, Stefan Everts, Heinz Kinigadner, Claudio De Carli.