Ο Jeremy Stenberg μετά από μια καταπληκτική προσπάθεια, πέτυχε τη νίκη στο δεύτερο φετινό αγώνα του πρωταθλήματος Red Bull X-Fighters. Ο Mat Rebeaud συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, μετά από μια σκληρή μάχη στον τελικό, και ο Robbie Maddison κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρώην Σαμποδρόμιο της βραζιλιάνικης πρωτεύουσας.

Οι απίθανοι αναβάτες ξεχύθηκαν στην 96 μέτρων διαδρομή, η οποία αποτέλεσε πραγματική πρόκληση για την ελίτ του FMX, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τον νικητή Stenberg αμέσως μετά την ιδιαίτερα συναισθηματική τελετή απονομής: «Απίστευτα δύσκολη. Κάποιοι αναβάτες φοβήθηκαν την διαδρομή. Αυτή η νίκη σημαίνει για μένα πολλά. Δεν έχω ξανασυναντήσει τόσο απαιτητική πίστα». Βackflips, Tsunami και Superman Seatgrabs ήταν μόνο μερικά από τα trick που οδήγησαν το γεμάτο στάδιο, σε κραυγές ενθουσιασμού, με δύο μεγάλα dirt jumps και ‘six pack’ (τρία άλματα στη σειρά) να εκτοξεύουν τους αναβάτες σε απίστευτα ύψη.

Οι 30,000 θεατές βρισκόταν εξαρχής σε εγρήγορση, μια και οι τέσσερις τοπικοί αναβάτες και τα οκτώ μέλη της παγκόσμιας «αφρόκρεμας» του Freestyle Motocross, πραγματοποίησαν μια μάχη δίχως προηγούμενο. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού το κλίμα μπορεί να είναι πιο έντονο…ήταν κάτι μαγευτικό», λέει χαμογελώντας ο Stenberg.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει τον Mat Rebeaud (185 βαθμοί) μπροστά στη συνολική κατάταξη, με τον Stenberg να ακολουθεί με διαφορά 30 βαθμών (155 βαθμοί).

Μετά το Rio de Janeiro οι Red Bull X-Fighters μετακομίζουν στο Tέξας στις ΗΠΑ. Στις 14 Ιουλίου, το καουμπόικο ροντέο του Fort Worth θα φιλοξενήσει τον τρίτο αγώνα, λίγο πριν το πρωτάθλημα Freestyle Motocross που κόβει την ανάσα κάθε θεατή, επιστρέψει στην Ευρώπη, με ένα σταθμό στο Wuppertal της Γερμανίας και το πατροπαράδοτο μεγάλο φινάλε στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Για να παρακολουθήσετε την αναμετάδοση του δεύτερου αγώνα του φετινού πρωταθλήματος Red Bull X-Fighters, που πραγματοποιήθηκε στο Rio De Janeiro, συντονιστείτε την Κυριακή 11 Μαϊου, στις 17:00 το απόγευμα, αποκλειστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αποτελέσματα Red Bull X-Fighters Rio de Janeiro
1. Jeremy Stenberg (ΗΠΑ/Yamaha)
2. Mat Rebeaud (ΕΛ/KTM)
3. Robbie Maddison (AΥΣ/Honda)
4. Dany Torres (ΙΣΠ/KTM)
5. Andre Villa (NOΡ/Suzuki)
6. Eigo Sato (ΙΑΠ/Yamaha)
7. Ronnie Faisst (ΗΠΑ/Honda)
8. Brice Izzo (ΓΑΛ/Yamaha)
9. Gilmar Flores (BΡΑ/Yamaha)
10. Gian Bergamini (ΒΡΑYamaha)

Περισσότερα στο red bull x-fighters