1ος αγώνας Πελοποννησιακού κυπέλλου ΠΟΜ
Ημερομηνία: Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008
Τοποθεσία : Ρέθι (Δήμου Ξυλοκάστρου) Κορινθία
Θεατές : 300 περίπου
Καιρός : Συννεφιά 8oC

Με τις καλύτερες εντυπώσεις διοργανώθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008 από την «Μοτολέσχη Ξυλοκάστρου» ο 1ος αγώνας του «Πελοποννησιακού κυπέλλου Scramble 2008» στο Ρέθι Κορινθίας. Ο αγώνας scramble είχε το όνομα «Κωνσταντίνος» στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού Κωνσταντίνου Τσουλούφα.

Η προσέλευση και η συμμετοχή ήταν μεγάλη, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η περιοχή είχε αρκετό κρύο και λίγο πιο πάνω, η περιοχή ήταν στρωμένη με χιόνι. Ο καιρός άφησε ευτυχώς να εκκινήσουν και να αγωνιστούν οι 81 αναβάτες, δίχως να συνοδεύεται από βροχή ή χιόνι, με την παρουσία πολλών θεατών να παραμένουν και γυρίζουν την διαδρομή. Η διαδρομή έφτανε περίπου τα 4,5 χιλιόμετρα χωρίς ιδιαίτερα άλματα, αλλά με θεαματικά περάσματα από νερό και λάσπη. Είχε πιο πολύ χαρακτήρα διαδρομής enduro, με βατά κομμάτια και βρεγμένο χώμα, που “κράταγε” σε πολλά σημεία. Οι αναβάτες χρειάστηκαν αρκετά καλά πνευμόνια και προσοχή σε κάποια σημεία. Πτώσεις αρκετές, δίχως να υπάρχει διαχωρισμός σε επίπεδο αναβάτη. Ο κύκλος οδηγήθηκε από τον γρηγορότερο σε πέντε λεπτά, με τον πιο αργό να κάνει δεκαπέντε λεπτά.

Στην απονομή, που έγινε στην πλατεία του Ρεθίου το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου. Βραβεύτηκαν με κύπελλο και μετάλλιο οι πρώτοι έξη αθλητές κάθε κατηγορίας και με μετάλλιο όλοι όσοι έλαβαν συμμετοχή στον 1ο αγώνα του πελοποννησιακού κυπέλλου 2008.

Κατηγορία Α1
Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Μεσσήνης (no 114-KTM) από το Αίγιο μετά από 1 ώρα 41 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα και αποθεώθηκε από τους υποστηρικτές του. Μάχες για μια θέση στο βάθρο ακολούθησαν στις αμέσως μετά θέσεις που έβγαλαν τελικά, δεύτερο με 9 δευτερόλεπτα διαφορά τον Ανδρέα Σιώκο (no 131-Yamaha) και τρίτο τον Δημήτρη Δούρο (no 177-Kawasaki) με 44 δευτερόλεπτα διαφορά, που πέτυχε και το ταχύτερο γύρο με χρόνο 5:27.164 λεπτά. Ο Μιχάλης Αθανασίου (no 102-Suzuki) έκλεισε και αυτός 17 γύρους και κατέλαβε την τέταρτη θέση. Στην πέμπτη και έκτη θέση, με έναν γύρο λιγότερο, κατετάγησαν αντίστοιχα ο Άκης Σοφικίτης (no 180-Honda) και ο Λάμπρος Τενεκετζής (no 112-Yamaha). Συνολικά τερμάτισαν 18 αναβάτες, ενώ τρεις έμειναν εκτός κατάταξης.

Κατηγορία Α2
Πολυπληθείς η κατηγορία με αρκετούς υποψήφιους νικητές. Ο Πρόεδρος της Μοτολέσχης Ξυλοκάστρου, Πέτρος Κριτσώνης (no 222-KTM), ήταν ο τελικός νικητής μετά από 1 ώρα 41 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα καταφέρνοντας να οδηγήσει στον αγώνα 17 γύρους. Πολύ μεγάλος αντίπαλος αποδείχτηκε ο Βαγγέλης Ζαχαράτος (no 250-Honda) που πλησίασε δυο φορές τον Κριτσώνη, κατάφερε να πετύχει τον ταχύτερο γύρο (5:31.149 λεπτά), αλλά τελικά αρκέστηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τρίτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Δημόπουλος (no 230-KTM) που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώνοντας έτσι την κυριαρχία της τοπικής λέσχης στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας Α2.
O αναβάτης από την Πάτρα, Βασίλης Τσεκούρας (no 214-Honda) τερμάτισε τέταρτος στην κατηγορία, με την πρώτη εξάδα να κλείνουν οι Γιώργος Μάρκελλος (no 207-Husqvarna), Ηλίας Δανάσκος (no 210-KTM). Συνολικά τερμάτισαν 31 αναβάτες, με δεκατρείς αναβάτες να μένουν εκτός κατάταξης.

Κατηγορία Α3
Η κατηγορία με τς λογότερες συμμετοχές (μόνο 7 αναβάτες). Νικητής της κατηγορίας αναδείχτηκε ο Γιώργος Καμάρης (no 312-KTM) από την Τρίπολη. Οδήγησε τους 14 γύρους σε 1 ώρα 37 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας και τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 6:26.717 λεπτά. Στα τέσσερα λεπτά τον πλησίασε ο Βασίλης Παπαδημητρίου (no 399-Kawasaki) ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τρίτος ο Ελισαίος Παπαδημητρίου (no 320-KTM) με τους Δημήτρη Μανέτα (no 310-KTM) και Νίκο Σκάτζο (no 315-Husaberg) να κλείνουν την σειρά της κατηγορίας Α3. Μια ξεχωριστή μοτοσικλέτα πάρκαρε μαζί με τις υπόλοιπες στο park-ferme. H BMW 1200 HP2 πήρε εκκίνηση με οδηγό τον Νίκο Σπανό (no 413), ο οποίος κρατήθηκε μέσα στον αγώνα, αλλά μια ατυχία προς το τέλος τον έβγαλε εκτός κατάταξης. Ο Θανάσης Πανταζής (no 330-ΚΤΜ) εγκατέλειψε και αυτός τον αγώνα.

Κατηγορία AC
Στην κατηγορία Champion έλαβαν εκκίνηση 8 αναβάτες. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος (no 475-KTM) καθυστέρησε στην αρχή του αγώνα, μένοντας πίσω στην κατάταξη, αλλά κατάφερε να ανεβάσει τον ρυθμό του και να βρεθεί πίσω από τον Γιάννη Παμπουκιάν και τον Αλέκο Καρανάση. Τους προσπέρασε για να βρεθεί και να τερματίσει μετά από 18 γύρους και τελικό χρόνο 1 ώρα 36 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα πρώτος στην κατηγορία Champion. Κατάφερε να πετύχει και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με χρόνο 5:03.133 λεπτά. Δεύτερος ο Γιάννης Παμπουκιάν (no 401-KTM) που δεν έχει σταματήσει όλα αυτά τα χρόνια να οδηγεί πολύ γρήγορα. Έμεινε πίσω από τον Βαγγελάκο τέσσερα λεπτά. O Αλέκος Καρανάσης (no 440-Yamaha) φρέσκος από την συμμετοχή του αρχές Φεβρουαρίου στον αγώνα Touquet, ανέβηκε στην τρίτη θέση. Ο Σπύρος Ματσούκας (no 403-Honda) τερμάτισε τέταρτος στον αγώνα με τον Δημήτρη Κόκκινο (no 450-Husaberg) να ακολουθεί από πολύ κοντά στην πέμπτη θέση. Στο ίδιο λεπτό και με διαφορά δευτερολέπτων ακολούθησαν τον Κόκκινο οι Χρήστος Θεοδοσόπουλος (no 424-Yamaha) που κατέλαβε την έκτη θέση και ο Χρήστος Τομαράς (no 450-Honda) που τερμάτισε έβδομος. Στην όγδοη και τελευταία θέση τερμάτισε ο δικός μας Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (no 471-Yamaha) που ευτυχώς γλύτωσε τους τραυματισμούς από τις επαφές του με τις λάσπες.

Ο 2ος αγώνας του κυπέλλου είναι προγραμματισμένος να διοργανωθεί στην Πάτρα, την Κυριακή 13 Απριλίου 2008.

Περισσότερες φωτογραφίες

Μην ξεχνάτε πως μπορείτε να βρείτε όλες σας τις φωτογραφίες στο www.racephoto.gr