ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Ο.Λ.Μ.Ο.

Με φόντο την σπάνια και ανεκτίμητη ομορφιά του Δρυοδάσους της Φολόης και τις συμμετοχές να φτάνουν τις 68, εξελίχτηκε ο 1ος αγώνας για την Α.Ο.Λ.Μ.Ο. και ο 4ος του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Scramble Νοτίου Ελλάδος την Κυριακή 1η Ιουνίου στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου Νέας Πέρσαινας.

Η διαδρομή “μοναδική” κατά γενική ομολογία, πρόσφερε ενδιαφέρον σε αγωνιζόμενους και πλούσιο θέαμα σε θεατές. Το αθλητικό αυτό γεγονός το αγκάλιασε ο τοπικός κόσμος, που μας τίμησε με την παρουσία του δίνοντας κίνητρο στους αγωνιζόμενους να μας δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους επί του αγωνιστικού τερέν.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την κατηγορία SB που είχε διάρκεια 45 λεπτών + 1 γύρος και ακολούθησαν οι κατηγορίες SExpert, S1, S2, Ssenior που είχαν διάρκεια 90 λεπτών + 2 γύροι.

Στην κατηγορία SB την 1η θέση κατέκτησε ο Κοσπέτας Φώτης (ΠΑ.Λ.Ε.ΜΟΤ.) την 2η Καταμπάς Νεκτάριος (Λ.Ε.ΜΟΤ.) και την 3η θέση ο Καπετανέας Βενιζέλος (Α.Μ.Ο.Σ.). Στην ίδια κατηγορία συμμετείχαν και αρκετοί Ηλείοι αναβάτες όπως ο Καυκάς Ιωάννης (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) κατακτώντας της 8η θέση, ο Πλακούδας Παναγίωτης (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) που κατέκτησε την 10η θέση, ο Μπιρίτης Ιωάννης (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) στην 15η θέση, ο Παρράς Ευάγγελος (ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η.) στην 16η θέση, ο Αρβανιτόπουλος Βασίλειος (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) στην 19η θέση και ο Πλεμένος Χρήστος (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) στην 20η θέση. Ο τοπικός οδηγός Γαλανόπουλος Θεόδωρος (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) είχε μια άσχημη πτώση στον πρώτο γύρο του αγώνα που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.

Μη μπορώντας ν’ αντισταθεί στην πρόκληση ενός αγώνα μέσα στο δρυοδάσος της Φολόης στην κατηγορία SB έκανε την επανεμφάνισή του ο παλαίμαχος οδηγός Enduro Ανδρέας Κόρκας μετά από πολλά χρόνια απουσίας από την ενεργό δράση, δίνοντας συμβολική σημασία στον αγώνας μας και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτή την τιμή.

Στην κατηγορία S1 έγιναν σκληρές μάχες με πολλές εναλλαγές των θέσεων κατάταξης σ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και στο τέλος επικράτησε ο Βούλγαρης Αθανάσιος (ΦΙΛ.Μ.Α.) κατακτώντας την 1η θέση, στην 2η θέση τερμάτισε ο Κόρκας Βλάσιος (Μ.Ο.Λ.Π.), στην 3η θέση ο Τόρβας Παναγιώτης (ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ), στην 4η θέση ο αθλητής της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. από την Καλαμάτα Γιώργος Σπύρης, στην 5η θέση ο Μπαρδής Γεώργιος (Α.Μ.Ο.Σ.) και στην 6η θέση ο επανεμφανιζόμενος Ανδρέας Μπαντούνας (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) που παρά την έλλειψη προπόνησης λόγω αποχής τριών ετών έδωσε σκληρή μάχη.

Στην κατηγορία S2 ο τοπικός οδηγός Καρανάσης Αλέκος(Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) οδηγούσε στην 1η θέση σ’ όλη την διάρκεια του αγώνα με 2ο τον διεκδικητή του φετινού τίτλου (και περσινού Πρωταθλητή) Ραπατσουλέα Δημήτριο (Α.Μ.Ο.Σ.) και 3ο τον τοπικό οδηγό Σωτηρόπουλο Νίκο(Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) που παρά την ¨παρθενική¨ του συμμετοχή σε αγώνα Scramble επέφερε τα μέγιστα κάνοντας έναν καλό αγώνα.

Στην κατηγορία Ssenior ο τοπικός οδηγός Γιώργος Μπούσδας (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) παρά την αγωνιστική αποχή του για δύο χρόνια μας έδειξε πως η ταχύτητα δεν ξεχνιέται κατακτώντας την 4η θέση. Την 1η θέση της κατηγορίας κατέκτησε ο Ζαχαράτος Βαγγέλης (Μ.Ο.Λ.Π.), την 2η θέση ο Τσανάς Νικόλαος (ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ.) και την 3η θέση την κατέκτησε ο Ρουμελιώτης Μανώλης (ΑΤΤΙΚΟ Α.). Ο δεύτερος οδηγός της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. στην κατηγορία Ss Χαραλαμπόπουλος Λεωνίδας έφερε την 7η θέση.

Στην κατηγορίας Sexpert συμμετείχαν όλα τα “πυροβόλα” του αγώνα, με τους τρείς πρώτους της κατηγορίας να σπάνε τα χρονόμετρα! Την 1η θέση κατέκτησε ο Κοινωνάς Γεώργιος(Σ.ΜΟ.Κ.), την 2η ο Ντουζένης Μιχαήλ (ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ.) και την 3η θέση ο Μανωλίδης Γεώργιος (Α.Λ.Α.Μ.Μ.) που έκανε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Στην συγκεκριμένη κατηγορία είχαμε και δύο ακόμα ντόπιους οδηγούς τον Κονδυλόπουλος Διονύσιο(ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η.) ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα κατακτώντας την 5η θέση και τον Τσάγκλα Νικόλαο (Γ.Γ. – ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η.) που μετά από ατυχίες εγκατέλειψε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους για άλλη μια φορά στάθηκαν δίπλα μας και βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του αγώνα πραγματοποιώντας το όραμα της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. για την άνθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον Νομό μας.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ιατρό του αγώνα Δημακοπούλου Ουρανία, την εθελοντική ομάδα Rommel για τις άμεσες επεμβάσεις τους και την στήριξή τους σε κάθε μας δραστηριότητα,το ΕΚΑΒ Γ.Ν. Αν. Παπανδρέου, τους κριτές μας, τα ξενοδοχεία EUROPA HOTEL (Αρχαία Ολυμπία), NEDAS HOTEL (Αρχαία Ολυμπία), ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΔΑΔΑ (Αρχαία Ολυμπία),LALAS VILLAGE (Λάλα Ηλείας) καθώς την τοπική κοινωνία και επιχειρηματίες του χωριού Λάλα και Νέας Πέρσαινας που αγκάλιασαν αυτή μας την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους αγωνιζόμενους που μας έκαναν την τιμή με την παρουσία τους αψηφώντας τα έξοδα μετακίνησης και ιδιαίτερα του παλαίμαχου οδηγού Ανδρέα Κόρκα που πήρε την απόφαση μετά από χρόνια να ξανά αγωνιστεί!

Ραντεβού στις 31 Αυγούστου 2014 στον αγώνα Motocross της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. στην πίστα του Πλατάνου που προσμετρά στο Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος.

foloi1

foloi2