ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

European Trophy Tout Terrain

Cross Country Rally Raid 2012

2ος Αγώνας Σέρρες 28 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου

Serres Rally – 5 Μέρες / 1400 χιλιόμετρα…

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα της χρονιάς που όλοι περιμέναμε, άρχισε!

Ο μεγαλύτερος και ο καλύτερος αγώνας Rally Raid, το Serres Rally 2012 μας ανοίγει σιγά σιγά τους ορίζοντές του!

– Οι συμμετοχές αυξάνονται με αγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο, κοντεύοντας να πιάσουν το όριο της οργάνωσης!

– Οι ονειρικές διαδρομές «γράφτηκαν» και ελέγχονται, συνδυάζοντας κάθε είδους έδαφος, Off road περάσματα, ακόμη και βατά – γρήγορα μονοπάτια για τις μοτοσυκλέτες από το International Six Days Enduro του 2008!

– Τα καλύτερα Paddocks που θα δείτε σε αγώνα στήνονται στο Elpida Resort & Spa!

– Η Michelin θα είναι μαζί μας, και μπορείτε ήδη να παραγγείλετε τα ελαστικά και τα mousse σας.

– Υπάρχει η δυνατότητα για τεχνική υποστήριξη μοτοσυκλετών από εξειδικευμένους μηχανικούς με τυπικό κόστος.

– Για τα αυτοκίνητα τα ελαστικά Malatesta θα παρέχουν αντίστοιχα δυνατότητα επί τόπου προμήθειας ελαστικών.

– Στον τομέα της ασφάλειας, υπάρχουν πολλά ασθενοφόρα και οχήματα ασφαλείας με γιατρούς και paramedics, ενώ υπάρχει και ελικόπτερο ασφαλείας σε άμεση αναμονή στα paddocks!

– Το έγχρωμο λεπτομερές Road Book, αλλά και βιβλίο 120 σελίδων με όλες τις πληροφορίες αγώνα για οδηγούς και ομάδες, με πλάνο ασφαλείας και Road Book με πρόσβαση σε κάθε δυνατό θεάσιμο σημείο.

– Η καθημερινή ενημέρωση για την διαδρομή θα γίνεται με προβολή σε ειδική αίθουσα.

– Ο αγώνας θα παρουσιάζεται σε «public live tracking» στο διαδύκτιο, χάρη στο προηγμένο σύστημα δορυφορικής παρακολούθησης της My-Track που με GPS Trackers και fleet management συμβάλει τα μέγιστα στην ασφάλεια.

– Τα αποτελέσματα θα αναρτώνται άμεσα on-line από την Infomega. Τα οχήματα θα είναι εφοδιασμένα με time sensors! Με το που τερματίζει την ειδική ο κάθε οδηγός, βλέπει τους χρόνους ΟΛΩΝ σε μόνιτορ!

– Το Serres Rally 2012 με την σχεδίασή του, το συμβολικό παράβολο συμμετοχής και τις παροχές που προσφέρει αποτελεί τον οικονομικότερο αγώνα!

Oι φορείς που έφτιαξαν τον πρότυπο αυτό αγώνα, όχι απλά πραγματοποιούν ότι υπόσχονται, αλλά και πολλά παραπάνω: To Serres Racing Circuit, και το Off Road Team που με την βοήθεια του Auto Moto Club των Σερρών δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα άριστο αποτέλεσμα.

Ένας αγώνας που κάνει την διαφορά, ένα σημείο αναφοράς!

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής.

Σας περιμένουμε σε ένα φιλόξενο μέρος με όλες τις ανέσεις στο δικό μας ταξίδι, στον μεγαλύτερο Ελληνικό αγώνα!

Στην ιστοσελίδα www.serresrally.com θα βρείτε τα πάντα σχετικά με τον αγώνα, χάρτες, video και φωτογραφίες από την διαδρομή, καθώς και τουριστικές πληροφορίες για την διαμονή σας στην περιοχή.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Cross Country Rally Raid Tout Terrain 2012
2ος Αγώνας Σέρρες 28 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου

Serres Rally – Ένας αγώνας όπως τον ονειρευόμαστε!

Με χαρά και με τιμή η χώρα μας φιλοξενεί στις Σέρρες τον 2ο Αγώνα του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Cross Country Rally Raid για το 2012. Το Serres Rally που θα οργανωθεί για 2η φορά από την Λέσχη Αυτοκινήτου – Μοτοσυκλέτας Σερρών και το Off Road Team θα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας Rally Raid που έχει γίνει στην Ελλάδα, ενώ οι προδιαγραφές της διοργάνωσης θα βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, χάρη στην εμπειρία και στις διοργανωτικές περγαμηνές των συντελεστών του.

1400 αγωνιστικά χιλιόμετρα με 1020 από αυτά στις 10 ειδικές διαδρομές, σε 10 βουνά, σε 5 ημέρες, σε 3 νομούς και σε 2 μεγάλες πόλεις…
Βουνοκορφές, πλαγιές, ποτάμια, δύσκολοι εγκαταλελειμμένοι δρόμοι, γρήγορες φλαταδούρες, καταπράσινα λιβάδια και off road περάσματα, λάσπη, άμμος και πέτρα, πυκνά δάση να κρύβουν τον ήλιο, παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συνθέτουν όλα μαζί ένα απίστευτο σκηνικό…

Από το Κιλκίς και τις Σέρρες μέχρι την Δράμα, περνώντας από τα Κρούσια και το Μαυροβούνι, το Μπέλλες και το Άγκιστρο,
τον Λαϊλιά και τα όρη Βροντούς, το Μενοίκιο (ή Μπόσδακας) και το Γρανίτη, το Φαλακρό και την Δυτική Ροδόπη…
Από την λάσπη στο Δρόμο του Νερού,
στο ασφάλτινο σκεπαστό από την βλάστηση Καλντερίμι του Δρόμου των Οχυρών του Μεταξά…
Από την πέτρα στην διάσχιση της κορυφογραμμής του Μπόσδακα στα 1800 μέτρα, στην τεχνητή Λίμνη του Νέστου…
Από το Αρχαίο Σιδηρόκαστρο, στις ανεμογεννήτριες και τα θερμά λουτρά του Άγκιστρου…
Από την συνοριακή γραμμή στο καταπράσινο Μπέλλες,
στο δρόμο της Χελώνας με τα χρυσά χώματα που έχουν τα Κρούσια…
Από τα απέραντα λιβάδια με τις αγελάδες και τα άγρια άλογα,
στα βουβάλια και τους πελαργούς που ζουν ανέμελα στη λίμνη Κερκίνη…
Από το Δάσος της Καστανιάς και την ηρεμία στη Λίμνη Μενοικία,
στα περίφημα Δάση Ελατιάς, Μαύρων Πεύκων και το μοναδικό στην Ευρώπη Δάσος Σημύδας, πάνω στην Ροδόπη…
Κι από τα περίφημα αμμώδη πατατοχώραφα στη Βροντού και στο Νευροκόπι,
στις κορυφές του χιονοδρομικού του Λαϊλιά και στα ζαρκάδια που παίζουν στα Βλάχικα Καλύβια…

Ένα φανταστικό ταξίδι στην Μακεδονία, από μια διαφορετική οπτική γωνία, με καθημερινό «καταφύγιο» την Πόλη των Σερρών και το Ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa. Μέσα εκεί αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, θα υπάρχουν όλων των ειδών οι ανέσεις για αγωνιζόμενους και συνοδούς, και θα στηθεί ένα ξεχωριστό bivouac με μοναδικό χρώμα!

Ένας μεγάλος, Διεθνής αγώνας 5 ημερών, που θα δοκιμάσει τις αντοχές και θα διεγείρει τις αισθήσεις!

Άνθρωποι, βουνά και μηχανές, σε μια περιπέτεια που θα μείνει αξέχαστη, σε όλους μας!

Οι προδιαγραφές του αγώνα βρίσκονται σε πολύ υψηλά standards που θέτει η UEM και η FIM, ενώ ο 1ος αγώνας του 2011 απέσπασε διεθνείς διθυράμβους από ΟΛΟΥΣ τους συμμετέχοντες, δημοσιογράφους, και διεθνείς παρατηρητές!

Ήταν ένας αγώνας πρωτοποριακός για τα ελληνικά –και όχι μόνο- δεδομένα! Ένας αγώνας –Υπόδειγμα- στα πρότυπα Παγκοσμίου Επιπέδου! Με πρωτοποριακά Paddocks, σε έναν υπέροχο χώρο του μοναδικού ξενοδοχείου, με όλες τις πολυτελείς παροχές μαζεμένες γύρω γύρω! Με διπλό δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης από την mytrack, και αμφίδρομης επικοινωνίας με τους αναβάτες και τα πληρώματα, τόσο για τον τομέα της ασφάλειας, όσο και για τον άρτιο έλεγχο τήρησης της δοθείσας διαδρομής.

Στον τομέα της ασφάλειας, υπάρχουν πολλά ασθενοφόρα και οχήματα ασφαλείας με γιατρούς και paramedics, ενώ υπάρχει και ελικόπτερο ασφαλείας σε άμεση αναμονή στα paddocks!

Αποκορύφωμα το έγχρωμο λεπτομερές Road Book για τους αγωνιζόμενους, αλλά και βιβλίο 120 σελίδων με όλες τις πληροφορίες αγώνα για τους ίδιους και τις ομάδες τους, με το πλάνο ασφαλείας και Road Book με πρόσβαση σε κάθε δυνατό σημείο.
καθημερινή ενημέρωση για την διαδρομή με προβολή σε αίθουσα…
Ο αγώνας παρουσιαζόταν σε «public live tracking» στο διαδύκτιο, και τα αποτελέσματα υπήρχαν on-line από την Infomega και το www.moto-live.info με σένσορες σε κάθε σημείο χρονομέτρησης! Με το που τερματίζει η ειδική ο κάθε οδηγός, βλέπει τους χρόνους ΟΛΩΝ σε μόνιτορ!
Για πρώτη φορά διεθνείς παρατηρητές φεύγουν από αγώνα έχοντας ΜΟΝΟ θετικά σχόλια να εκφέρουν…
Για πρώτη φορά οι αναβάτες γυρνούσαν ενθουσιασμένοι από τις διαδρομές και την οργάνωση παρόλη την κούραση της κάθε σκληρής αγωνιστικής ημέρας!

Γιατί οι φορείς που έφτιαξαν τον πρότυπο αυτό αγώνα, όχι απλά πραγματοποιούν ότι υπόσχονται, αλλά και πολλά παραπάνω: το Auto Moto Club των Σερρών και το Off Road Team έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για αυτό το αποτέλεσμα, προετοιμάζοντας αυτό τον αγώνα περισσότερο από 2 χρόνια!

Το Serres Rally 2012 θα είναι ακόμα καλύτερο, ακόμα μεγαλύτερο!
Ένας αγώνας που κάνει την διαφορά, ένα σημείο αναφοράς, μια υπόσχεση, αφιερωμένη σε όλους αυτούς που ονειρεύονταν έναν τέτοιο αγώνα!

Εκ μέρους της ΛΑΜΣ και του Off Road Team,

Σας περιμένουμε όλους ως αγωνιζόμενους ή ως θεατές, με την οικογένεια, την παρέα σας και τους φίλους σας, σε ένα φιλόξενο μέρος με όλες τις ανέσεις στο δικό μας ταξίδι, στον μεγαλύτερο Ελληνικό αγώνα που θα γίνει ποτέ!

Στην ιστοσελίδα www.serresrally.com θα βρείτε τα πάντα σχετικά με τον αγώνα, χάρτες, video και φωτογραφίες από την διαδρομή, καθώς και τουριστικές πληροφορίες για την διαμονή σας στην περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες:
στα: www.serresrally.com, www.offroadteam.gr

To Serres Rally στο Facebook
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002627186000
http://www.facebook.com/event.php?eid=174057492666061&ref=ts
http://www.facebook.com/event.php?eid=174057492666061&ref=ts#!/pages/Serres-Rally-Raid/203681973019329?sk=app_106878476015645

To Serres Rally στο Youtube
http://www.youtube.com/user/offroadteamgr