Ο Γιώργος Αρβανίτης συνέχισε με τις καλές του παρουσίες την δυναμική του πορεία φέτος κερδίζοντας και τα δυο σκέλη της ΜΧ2 στην Μεγαλόπολη. Ο Δημήτρης Κοντολέτας κέρδισε το πρώτο σκέλος MX1 της χρονιάς και σε συνδυασμός με την πτώση του Κουζή την πρώτη νίκη γενικής. Δημολιάνης και Λυρίου μοιράστηκαν τις νίκες στην Open, ενώ στην κατηγορία Quad o Γιώργος Καπέλης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος με δυο νίκες.

Η πίστα της Μεγαλόπολης συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής και ο φετινός αγώνας στήθηκε άψογα με τον καιρό να γίνεται σύμμαχος της προσπάθειας. Οι θεατές που ήταν αρκετοί είδαν για ακόμη μια φορά, στην θρυλική πίστα, μάχες σε όλες τις κατηγορίες και οι αθλητές ευχαριστήθηκαν έναν κλασικό Ελληνικό αγώνα motocross.

Κατηγορία ΜΧ1. Ο Δημήτρης Κοντολέτας έφυγε πρώτος στην εκκίνηση με τον Παναγιώτη Κουζή πολύ κοντά πίσω του Οι δυο τους έκαναν μικρή διαφορά ώσπου ο Κουζής έκανε την κίνηση και προσπέρασε. Οδήγησε για λίγο στην πρώτη θέση αλλά τίποτε δεν προμήνυε τι θα επακολουθήσει. Στον πέμπτο γύρο ο Κουζής είχε πτώση καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της μοτοσυκλέτας (ένα από τα τελικά της εξάτμισης καταστράφηκε) παραδίδοντας την πρώτη θέση στον Κοντολέτα. Ο ίδιος ξεκίνησε από την έκτη θέση, οδηγώντας μετά την πτώση με πείσμα ανεβαίνοντας τελικά μέχρι την τρίτη θέση. Ο Κοντολέτας κράτησε την πρώτη θέση μέχρι το τέλος πανηγυρίζοντας την πρώτη του φετινή νίκη. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος τερμάτισε δεύτερος σε μια πίστα που πέρυσι είχε κερδίσει ένα σκέλος, ενώ ο Κουζής συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος τερμάτισε τέταρτος, ο Μανώλης Σκύβαλος μετά από κακή εκκίνηση βρέθηκε στην πέμπτη θέση και ο Αντώνης Κυπριανού συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

Στο δεύτερο σκέλος το σκηνικό της εκκίνησης επαναλήφθηκε με τον Κοντολέτα να στρίβει πρώτος, τον Κουζή να ακολουθεί πολύ κοντά και τον Βαγγελάκο να καπαρώνει την τρίτη θέση. Ο Κουζής γρήγορα έκανε την κίνησή του προσπερνώντας τον Κοντολέτα μεγαλώνοντας την διαφορά του στα δέκα δευτερόλεπτα λίγο πριν το τέλος. Ο Κοντολέτας με την δεύτερη θέση σε αυτό το σκέλος κέρδισε την πρώτη νίκη και πρώτη νίκη γενικής στην μεγάλη κατηγορία. Ο Βαγγελάκος είχε μεγάλη μάχη με τον Γιώργο Ηλιόπουλο, καθώς ο αθλητής από το Αίγιο πίεσε για μια καλύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος. Ο Βαγγελάκος είχε εξαιρετική απόδοση, ίσως την καλύτερη φέτος κρατώντας την τρίτη θέση στο σκέλος. Τέταρτος ο Ηλιόπουλος, πέμπτος ο Σκύβαλος και έκτος ο Δημήτρης Μπαξεβάνης.

Κατηγορία ΜΧ2. Στο πρώτο σκέλος ο Παναγιώτης Παπίλας κέρδισε την μάχη της πρώτης στροφής ξεφεύγοντας από όλους. Τον ακολούθησε ο Μανώλης Κρητικός και λίγο πίσω τους μια άλλη μάχη μεταξύ Γιάννη Τουρατζίδη και Γιώργου Αρβανίτη άναψε στον πρώτο γύρο. Ο Κρητικός πίεζε τον Παπίλα για την πρώτη θέση όταν ο Αρβανίτης προσπερνούσε τον Τουρατζίδη για να βρεθεί τρίτος. Πιο πίσω ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς ακολουθούσε από την πέμπτη θέση ενώ ο Γιάννης Μόσιος είχε ξεκινήσει έκτος. Ο Αρβανίτης που είχε προσπεράσει τον Τουρατζίδη οδηγούσε επιθετικά και με μια τέτοια –αλλά καθαρή κίνηση- προσπέρασε τον Κρητικό ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει γραμμή να βγει εκτός και να γλιστρήσει έχοντας ανώδυνη πτώση στην ευθεία της εκκίνησης. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί στην πρώτη θέση καθώς προσπέρασε και τον Παπίλα στους επόμενους γύρους. Έμεινε πρώτος οδηγώντας πολύ θεαματικά μέχρι τέλους αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Ο Γιάννης Τουρατζίδης προσπάθησε πολύ και αυτός προσπερνώντας τον Παπίλα λίγο πριν το τέλος για να τερματίσει δεύτερος μπροστά από τον Παπίλα. Ο Κρητικός έμεινε τέταρτος, μπροστά από τον Γεωργαντά (πέμπτος) και τον Μόσιο (έκτος).

Στο δεύτερο σκέλος ο Αρβανίτης είχε ξανά επαφή με τον Κρητικό, με τον Kρητικό να χάνει θέσεις, αλλά ο Αρβανίτης έμεινε να οδηγεί τον αγώνα από τον πρώτο γύρο. Ο Παναγιώτης Παπίλας είχε ξανά πολύ καλή εκκίνηση και βρέθηκε στην δεύτερη θέση ενώ ο Τουρατζίδης προσπέρασε γύρω τον Γεωργαντά για την τρίτη θέση βάζοντας πλώρη για την δεύτερη την οποία κρατούσε ο Παπίλας. Ενώ ο Αρβανίτης κρατούσε θεαματικά την πρώτη θέση ο Τουρατζίδης είχε πλησιάσει τον Παπίλα και οι δυο τους πάλεψαν σχεδόν σε όλο τον αγώνα για την δεύτερη θέση. Ο Παπίλας είχε απάντηση σε όλες τις προσπάθειες του Τουρατζίδη και κράτησε την δεύτερη θέση παίρνοντας το αίμα του πίσω για το πρώτο σκέλος. Τέταρτος ο Κρητικός κατάφερε μετά τις ατυχίες του να προσπεράσει τον Γεωργαντά (πέμπτος) ενώ ο Μόσιος τερμάτισε ξανά έκτος.

Κατηγορία Open. Ο Σταμάτης Δημολιάνης κέρδισε το πρώτο σκέλος καθώς ο Σταμάτης Λυρίου είχε πτώση τρεις γύρους πριν το τέλος. Στο δεύτερο σκέλος ο Λυρίου ήταν αλάνθαστος κερδίζοντας τον αγώνα και την γενική. Τρίτος και στα δυο σκέλη ο Βασίλης Τσεκούρας, τέταρτος Νίκος Σωτηρόπουλος, πέμπτος ο Αλέκος Καρανάσης και έκτος ο Φίλιππος Γιακουμάκης.

Κατηγορία Quad. Ο Γιώργος Καπέλης κέρδισε και τα δυο σκέλη στην Μεγαλόπολη μπροστά από τον Σπύρο Μπίρλη. Ο Απόστολος Τριανταφύλλου συμπλήρωσε το βάθρο του αγώνα.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 01 Ιουνίου στην Κοζάνη.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα του αγώνα. Δείτε όλους τους αγώνες σε video όπως τους μετέδωσε το Καφενείο Μεγαλόπολης.

0865_MXME040514

0927_MXME040514

1438_MXME040514

1827_MXME040514

1839_MXME040514

1998_MXME040514

2346_MXME040514

2499_MXME040514 copy