Το ιστορικό κάστρο Slane στην Ιρλανδία ήταν ο μαγευτικός τόπος διοργάνωσης του δεύτερου αγώνα Red Bull X-Fighter’s 2007. 35.000 ενθουσιώδης θεατές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα καθώς ο Αμερικανός Travis Pastrana κυριάρχησε την τεχνική freestyle πίστα η οποία δέσποζε μπροστά από το μαγευτικό κάστρο του Slane. Ο εντυπωσιακός Ελβετός Mat Rebeuad (που είχε επισκεφτεί πρόσφατα την Ελλάδα) και ο Ισπανός Dany Torres.

Τo Κάστρο Slane χτίστηκε το 1701 και εκτός από το Red Bull x-Fighter’s έχουν διοργανωθεί συναυλίες από τους U2 και Rolling Stones.

Στο Slane Castle συμμετείχαν κατόπιν πρόσκλησης οι 10 καλύτεροι fmx αναβάτες από όλο τον κόσμο. Στο ιστορικό – μαγικό Slane Castle οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν Rock συγκροτήματα όπως οι ASH και οι Blizzards. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που το fmx συνάντησε το rock ‘n’ roll σε μια τοποθεσία όπου ιστορικά συγκροτήματα όπως οι U2 και οι Rolling Stones έχουν συγκινήσει τα πλήθη. Άτυχος στα δοκιμαστικά στάθηκε ο Αυστραλός Robbie Maddison, που τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στον αγώνα.

“Όλα είναι πιθανά” ήταν το slogan των αθλητών καθώς έμπαιναν στην τεράστια πίστα freestyle στους πρόποδες του κάστρου. Η μεγάλη ψυχή και μια μοτοσυκλέτα 250cc μπορούσαν να στείλουν στο βάθρο κάθε ένα από τους συμμετέχοντες. Παρόλα αυτά όλοι γνώριζαν πως ο απρόβλεπτος “Κος Double Backflip” Travis Pastrana θα είχε τον πρώτο λόγο.

Παρουσιάζοντας υπερθετικό κουράγιο, υψηλή τεχνική, στυλ και θέαμα όλοι οι αθλητές αγωνίστηκαν στη μάχη για το βάθρο. Είχαν στη διάθεσή τους 90 δευτερόλεπτα για να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στις 12 τεχνικές και φυσικές ράμπες που είχαν στηθεί στους πρόποδες του κάστρου. Βαθμολογήθηκαν η δυσκολία, το πρόγραμμα και ο τρόπος παρουσίασής του, η χρήση της πίστας, το στυλ και η συνολική παρουσία. Για άλλη μια φορά, οι 35.000 φίλοι του freestyle motocross έπαιξαν σημαντικό ρόλο καθώς ο Λόρδος Henry Mount ιδιοκτήτης του κάστρου Slane, έκρινε την ανταπόκριση των θεατών προς τους αθλητές.

Στον ημιτελικό, τέταρτη θέση, πέρασε ο Αμερικάνος Jeremy Lusk ενώ τρίτος κατατάχθηκε ο προηγούμενος νικητής, στο Μεξικό, Dany Torres, το ανερχόμενο αστέρι της Ισπανίας. Η δεύτερη θέση κρίθηκε στις λεπτομέρειες μεταξύ του Ισπανού Dany Torres και του Ελβετού Mat Rebeuad, ο οποίος παρουσίασε ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο με φιγούρες που κατάφεραν να τον ανεβάσουν στη δεύτερη θέση. Τα Underflip, Indian Air και ένα θεαματικό Whip έδωσαν την δεύτερη θέση στον Mat Rebeuad.

Όμως μέχρι εκεί. Τι θα μπορούσες άραγε να εκτελέσεις, όταν απέναντί σου έχεις τον κορυφαίο fmx αθλητή όλων των εποχών, το θρυλικό Travis Pastrana;

Παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα χωρίς κανένα ψεγάδι, με εκπληκτική ταχύτητα πρόσφερε στον κόσμο την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα γιγάντιο Superflip, Indian Air, No Footed Air στο Quarterpipe, Saran Wrap flip, Heelclicker flip και ένα εκπληκτικό Can Can flip side Saddle στο τεράστιο άλμα μπροστά από το κάστρο. Ο συνδυασμός των παραπάνω με εκπληκτική ταχύτητα και εντυπωσιακή ακρίβεια έδωσαν στον Travis Pastrana μια καθαρή νίκη.

Λόγω της συνεχόμενης βροχής κατά την διάρκεια των προημιτελικών η οργάνωση αποφάσισε να ακυρώσει τους τελικούς, λόγω επικινδυνότητας, κρίνοντας την τελική κατάταξη βάση της βαθμολογίας των ημιτελικών.

Το Slane Castle της Ιρλανδίας ήταν ο δεύτερος σταθμός της φετινής περιοδείας αυτού του εκπληκτικού θεσμού, το Red Bull X-Fighter’s 2007. Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Μόσχα, 30 Ιουνίου και η τελική μάχη θα δοθεί στην Μαδρίτη 27 Ιουλίου.

Αποτελέσματα
1. Travis Pastrana (ΗΠΑ)
2. Mat Rebeaud (Ελβετία)
3. Dany Torres (Ισπανία)
4. Jeremy Lusk (ΗΠΑ)
5. Eigo Sato (Ιαπωνία)
6. Romain Izzo (Γαλλία)
7. Charles Pages (Γαλλία)
8. Ronnie Renner (ΗΠΑ)
9. Busty Wolter (Γερμανία)
10. Alvaro Dal Farra (Ιταλία)

Βαθμολογία
1. Dany Torres (Ισπανία) 150
2. Mat Rebeaud (Ελβετία) 110
3. Travis Pastrana (ΗΠΑ) 100
4. Nate Adams (ΗΠΑ) 70
5. Eigo Sato (Ιαπωνία) 60
6. Robbie Maddison (Αυστραλία) 50

Audio Slideshow: Ακούστε τον Travis Pastrana να εξηγεί τι ακριβώς είναι το Freestlye Motocross
Φωτογραφίες: Red Bull