Ο τελευταίος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος enduro πραγματοποιήθηκε στην Κορυσσό (Καστοριά) την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, όπου φιλοξενήθηκε και αγώνας για το περιφερειακό πρωτάθλημα enduro Δυτικής Μακεδονίας. Οι συμμετοχές συνολικά, 55 αθλητές δεν είναι ότι καλύτερο αλλά βρισκόμενοι στο τέλος του πρωταθλήματος μάλλον είναι φυσιολογικό. Αρκετοί θεατές βρέθηκαν στο χώρο των δυο ειδικών, όπου ο καλός καιρός (παρά το κρύο) ευνόησε την παρακολούθησε του αγώνα.

Ο αγώνας ξεκινούσε από την Κορησσό, οδηγώντας τους αθλητές μέσω καταπληκτικής διαδρομής στα 1300 μέτρα υψόμετρο (χωριό Κλεισούρα) όπου το φθινοπωρινό δάσος πρωταγωνιστούσε! Η διαδρομή είχε τα πάντα και οι εναλλαγές από ανηφόρες – κατηφόρες συμπλήρωσαν ένα ψηφιδωτό ιδανικής διαδρομής.

Η οργάνωση φιλοξένησε τον αγώνα στο χωριό Κορυσσός και όχι στην πόλη της Καστοριάς, λόγω μεγαλύτερου ενδιαφέροντος από την τοπική κοινωνία της Κορυσσού αλλά και της οριοθέτησης της διαδρομής προς εκείνη την τοποθεσία. Δικαίως οι εταιρίες δεν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένες, η παρουσία του πανελληνίου αγώνα εντός της πόλης της Καστοριάς, εν μέσω τριημέρου θα ήταν καλύτερη προβολή για όλους. Παρόλα αυτά η οργάνωση φρόντισε τα πάντα, η απλή διαδρομή του αγώνα θα πρέπει να ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει φέτος, ενώ και οι ειδικές διαδρομές βοήθησαν τις μετακινήσεις βοηθώντας την υποστήριξη των αθλητών. Ο ΜΟΚ είναι ιστορικό σωματείο και σίγουρα ξέρει το enduro, αυτό που ζητάμε όλοι είναι οργανώσεις αντάξιες ενός πανελληνίου πρωταθλήματος.

Οι 55 συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένου και του περιφερειακού Δυτ. Μακεδονίας, δεν ήταν ότι καλύτερο. Μένει να δούμε σε τι ενέργειες θα προβεί η ομοσπονδία το 2012 για καλυτέρευση της εικόνας του πρωταθλήματος, όπως επίσης ποιες ενέργειες θα ακολουθήσουν οι εταιρίες του χώρου, που υποστηρίζουν κορυφαίους αθλητές του χώρου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha, Ina TV, #275) ήταν άπιαστος για ακόμη φορά, κερδίζοντας όλες τις ειδικές του αγώνα ολοκληρώνοντας την χρονιά με άψογο τρόπο. Είναι από τους επικρατέστερους για να εκθρονίσει τον Βασίλη Σιαφαρίκα από την πρώτη θέση γενικής, την οποία ο Γρεβενιώτης αθλητής έχει κερδίσει τα τελευταία επτά χρόνια. Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Γιάννης Παυλίδης (Husqvarna, #198) οδηγώντας αρκετά γρήγορα κατακτώντας την δεύτερη θέση του βάθρου. Στην τρίτη θέση ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda, #380) με τους βαθμούς αυτούς ολοκλήρωσε για ακόμη μια χρονιά τέλεια παρουσία κερδίζοντας όχι μόνο τον τίτλο στην Ε3 αλλά και τον τίτλο της γενικής. Μοναδικά ρεκόρ για τον Σιαφαρίκα, είναι σίγουρα ο κορυφαίος αθλητής της εποχής του, εμείς τολμάμε να δηλώσουμε πως είναι ο κορυφαίος αθλητής enduro όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης Δήμου (Gas Gas Ina Tv, #41) επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις εντός έδρας ανεβαίνοντας πολύ ψηλά στην γενική για πρώτη φορά φέτος δείχνοντας σημάδια βελτίωσης. Πέμπτος ο Κίμων Καράμπελας (Gas Gas Ina TV, #424) δεν ξεκίνησε ιδανικά αλλά βρήκε ρυθμό στην πορεία του αγώνα τερματίζοντας κοντά στον Δήμου. Ο Αλέξης Ζώρας (KTM, #133) τερμάτισε στην έκτη θέση, η καλύτερη παρουσία της πορτοκαλί οικογένειας και το μεγάλο τους όπλο φέτος.

Δημήτρης Βαγγελάκος

Δημήτρης Βαγγελάκος

 

Κατηγορία Ε2

Ο Δημήτρης Βαγγελάκος κέρδισε τον αγώνα συμπληρώνοντας οκτώ νίκες, το απόλυτο ρεκόρ φέτος εδραίωσε την θέση του στην κατηγορία, κερδίζοντας σχετικά εύκολα τον πρώτο του τίτλο στο enduro. Στην δεύτερη θέση ο Δημήτρης Τσακατσώνης (KTM, #22) οδηγώντας γρήγορα και θεαματικά, ενώ τρίτος ο Παντελής Σκόδρας (KTM, #222) κέρδισε και την τρίτη θέση στην βαθμολογική κατάταξη της κατηγορίας. Μακρής Γιώργος, Προύφας Αντώνης και Χελιώτης Δημήτρης κατέλαβαν τις θέσεις 4 έως 6.

Γιάννης Παυλίδης

Γιάννης Παυλίδης

 

Κατηγορία Ε1

Μεγάλη η διαφορά του Γιάννη Παυλίδη από τους υπόλοιπους της κατηγορίας δείχνει πως είναι ικανός για ακόμη περισσότερα κατορθώματα την επόμενη χρονιά. Η νίκη φέτος του δίνει το δεύτερο πρωτάθλημα στην καριέρα του μετά το πρωτάθλημα στην κατηγορία Νέων (2009). Ο Αλέξης Ζώρας τερμάτισε στην δεύτερη θέση ότι καλύτερο μπορούσε φέτος στην ανταγωνιστική κατηγορία. Είναι σίγουρο ότι μπορεί καλύτερα την επόμενη χρονιά. Στην τρίτη θέση ο Γιώργος Μανωλίδης (Gas Gas, #101) ανέβηκε στο βάθρο της κατηγορίας στην Καστοριά τερματίζοντας άνετα τρίτος στο πρωτάθλημα. Τέταρτος στον αγώνα ο Θανάσης Τρίγκας.

 

Βασίλης Σιαφαρίκας

Βασίλης Σιαφαρίκας

 

Κατηγορία Ε3

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας κερδίζοντας στην Καστοριά συμπλήρωσε 8 νίκες στην μεγάλη κατηγορία φέτος, ολοκληρώνοντας μια τέλεια χρονιά. Ακόμα και σε μια ημέρα όπου δεν έδωσε το 100% για την νίκη στην γενική, στην κατηγορία του ήταν απόλυτος νικητής. Στη δεύτερη θέση ο Μιχάλης Τράντζας (Husaberg, #33) κέρδισε άλλη μια θέση στην κατηγορία φέτος ολοκληρώνοντας τη χρονιά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τρίτος ο Αδάμος Πράσσος (ΚΤΜ, #34) ξεπερνάει τον τραυματισμό του και η συμμετοχή του στους αγώνες συνεχίζεται.

Αντώνης Δήμου

Αντώνης Δήμου

 

Κατηγορία EN (Νέων)

Αρκετές συμμετοχές και σε αυτόν τον αγώνα στην κατηγορία Νέων, όπου ο Αντώνης Δήμου ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα κρατώντας σε απόσταση τον Κίμων Καράμπελα, καταφέρνοντας να κερδίσει την πρώτη του νίκη φέτος. Για την τρίτη θέση έγινε μάχη με τον Ηλία Κυριλή (Beta, #416) να υπερισχύει του Μιχάλη Ντουζένη (Beta, #445) ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο φέτος. Ο Αριστείδης Μπραζιώτης τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

Απόστολος Μυρογιάννης

Απόστολος Μυρογιάννης

 

Κατηγορία ES (Βετεράνων)

Επιστροφή στους αγώνες για τον Απόστολο Μυρογιάννη (KTM, #514) η οποία συνοδεύτηκε με νίκη στην κατηγορία βετεράνων. Ο Μιχάλης Λαβασάς (KTM, #55) ανέβασε ρυθμό στον τελευταίο αγώνα τερματίζοντας ξανά στη δεύτερη θέση (όπως και στην Ερμιονίδα). Τρίτος ο Μανώλης Πασχαλίδης (ΚΤΜ, #54), τέταρτος ο Τηλέμαχος Τριβέλας, πέμπτος ο Γιώργος Τσίτος και έκτος ο Βασίλης Σακελλαρόπουλος.

Ευάγγελος Τσίλας

Ευάγγελος Τσίλας

 

Κατηγορία ΕΒ

Πολλές οι συμμετοχές στην κατηγορία ΕΒ και σε αυτόν τον αγώνα, με τον Ευάγγελο Τσίλα (ΚΤΜ, #665) να κερδίζει τον αγώνα. Ο Ισίδωρος Τσίκης (ΚΤΜ, #66) ξεκάθαρα δεύτερος και ο Γιώργος Βεζύρης (Gas Gas, #696) συμπλήρωσε την τρίτη θέση του βάθρου. Στην κατηγορία συμμετείχε και η μοναδική γυναίκα, η Μαρία Βασιλάκη.

Φαίνεται πως ο ΣΑΜΕ μέσω των Μανώλη Νανάκου και Δημήτρη Χελιώτη γίνεται δραστήριος και πάλι, με σκοπό να βοηθήσει τους αθλητές enduro, περισσότερα σε λίγες ημέρες όπου θα ανακοινώσουν τις προθέσεις του σωματείου.

Αποτελέσματα όλων των αγώνων και τελική βαθμολογία μπορείτε να βρείτε στο enduro.gr

Περισσότερες φωτογραφίες

0017_ENKA291011

Μαρία Βασιλάκη

Μαρία Βασιλάκη

0143_ENKA301011

0436_ENKA301011