Τοποθεσία: Άρτα
Ημερομηνία: 09-10 Ιουλίου 2005
Συμμετοχές: 57
Καιρός: Ηλιοφάνεια 35οC

Η επιστροφή του Γιώργου Ηλιόπουλου.

Η νίκη του Γιώργου Ηλιόπουλου (ΚΤΜ #70) στον δεύτερο αγώνα Super Cup της Άρτας, έδειξε ότι ξεπέρασε πλήρως τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του, και είναι έτοιμος να διεκδικήσει την κορυφή της βαθμολογίας του θεσμού.

Έγιναν στην Άρτα

Για άλλη μια φορά αντίπαλος όλων, αγωνιζομένων αλλά και οργανωτών, ήταν το ζεστό κλίμα που φρόντισε να τους απαλλάξει από μερικά κιλά ιδρώτα. Η καλή διάθεση και το αγωνιστικό πνεύμα όμως ήταν έντονο, συμβάλλοντας σε άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση του θεσμού.
Στην όμορφη εικόνα του αγώνα συντελούσε και η έντονη παρουσία του επίσημου χορηγού ΤΜ Hellas, που είχε ντύσει στα χρώματα της την πίστα.
Η αντίστροφη φορά της πίστας από τους περσινούς αγώνες έκαναν την διαδρομή πιο ασφαλή αλλά ταυτόχρονα λίγο δυσκολότερη σε προσπεράσεις.
Πριν τις απονομές κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής εις μνήμην του Richard Fitch (ΤΜ #121) που είχε τιμήσει τον θεσμό στο παρελθόν.
Ο Τελικός
Από την αρχή του αγώνα ο Ηλιόπουλος πήρε την πρωτοπορία του αγώνα με τους Αλέξη Ζώρα (ΚΤΜ #20) και Νίκο Ανδρέου (Honda #4) να τον ακολουθούν από κοντά. Πιο πίσω ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (ΚΤΜ #61) έδινε μάχη για την τέταρτη θέση με τον Μανόλη Σκύβαλο (ΚΤΜ #120). Ο Παναγιωτόπουλος κατάφερε να περάσει τον Σκύβαλο αλλά και τον Ανδρέου, βάζοντας στόχο τον Ηλιόπουλο που είχε αρχίσει να ξεμακραίνει. Στην δεύτερη θέση όμως βρισκόταν ο Ζώρας, που δεν το έβαζε κάτω όση πίεση και να του ασκούσε ο Παναγιωτόπουλος. Μετά από μια πτώση που τον έριξε στην τέταρτη θέση, δύο ακόμα σκληρές μάχες με τους Ανδρέου και Ζώρα, ο Παναγιωτόπουλος πέρασε δεύτερος έχοντας καθαρή πίστα να κυνηγήσει τον πρωτοπόρο Ηλιόπουλο, που ήταν 9 δευτερόλεπτα μπροστά, με μόλις 7 λεπτά και ένα γύρο να απομένουν για την πτώση της καρό σημαίας. Ο Ηλιόπουλος κράτησε ακριβώς τον ρυθμό που έπρεπε ώστε να πάρει την νίκη και να επιτρέψει στον δεύτερο Παναγιωτόπουλο να τον πλησιάσει μόνο, λίγο πριν τον τερματισμό. Όπως δήλωσε, αν ο αγώνας είχε ακόμα δύο γύρους, πολύ δύσκολα θα κέρδιζε. Τρίτος τερμάτισε ο Ανδρέου που υπερασπίστηκε αυτήν την θέση από την αρχή του αγώνα. Την τέταρτη θέση κατέλαβε Κωνσταντίνος Ηλ. Τζιώρας (Suzuki #7) παρά την κακή του εκκίνηση, κινούμενος σε γρήγορους ρυθμούς για άλλη μια φορά. Η ωραία σκληρή μάχη της δεύτερης θέσης με τον Παναγιωτόπουλο, κόστισε ακριβά σε δυνάμεις στον Ζώρα, που έχασε θέσεις, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση εξαντλημένος. Παρά τον τραυματισμό του από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, ο Σκύβαλος κατάφερε να πάρει την έκτη θέση.

Επόμενοι αγώνες : 30-31 Ιουλίου (3ος αγώνας) και 27-28 Αυγούστου (4ος αγώνας).

Αποτελέσματα Τελικού
1. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
3. ΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΣ
4. ΤΖΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ
5. ΖΩΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
6. ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
7. ΔΗΜΟΛΙΑΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
8. ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ ΤΑΣΟΣ
9. ΚΡΙΜΠΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
10. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Βαθμολογία Super Cup 2005
1. ΠΑΝΑΓΙΟΤΟΠΟΥΛΟς ΜΙΧΑΛΗΣ 48
2. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 43
3. ΤΖΙΩΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 40
4. ΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΣ 40
5. ΖΩΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ 31
6. ΚΡΙΜΠΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΣ 28
7. ΔΗΜΟΛΙΑΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ 27
8. ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ ΤΑΣΟΣ 27
9. ΜΑΡΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 18
10. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 12