Το δέκατο BP Ultimate Athens Supercross 2007 ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, υπήρχαν πολλές μάχες και πλούσιο θέαμα. Στο αγωνιστικό κομμάτι και ο τελικός της Κυριακής βάφτηκε στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας, με τον Renet Alexandre να κατακτά την πρώτη θέση με εκπληκτικό τρόπο.

Το BP Ultimate Athens Supercross 2007 είναι πλέον παρελθόν αλλά θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη μας για την ειδική βράβευση του Λευτέρη Καρέτσου από την οργάνωση. Ο Λε Καρέ αποφάσισε πως ήταν καιρός να κάνει τόπο στα νιάτα και να μην συμμετάσχει στον πιο απαιτητικό αγώνα του ελληνικού καλαντάρι. Με μία ολόασπρη Yamaha ο Καρέτσος φόρεσε τον άσσο και έκανε τον τελευταίο του γύρο της καριέρας του στο BP Ultimate Athens Supercross 2007 καταχειροκροτούμενος από όλο τον κόσμο. Στο τέλος αυτής της συγκινητικής στιγμής ο διοργανωτής Κώστας Λάμαρης βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον κορυφαίο έλληνα οδηγό που πέρασε από το ελληνικό Supercross.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο κόσμος ήταν περισσότερος και πιο θερμός την Κυριακή από το Σάββατο. Οι οδηγοί ήταν πιο εξοικειωμένοι με την πίστα και μπορούσαν να πιέσουν περισσότερο τα όρια τους χαρίζοντας άφθονο θέαμα. Στο θέαμα συνέβαλαν και οι freestylers με τα πολύ καλά εναέρια κόλπα τους που έκοβαν την ανάσα.

Ο Τελικός
Την εκκίνηση πήρε ο Izoird Fabien με τον Degli Esposti τον Richier και τον Renet να τον ακολουθούν.  Με πραγματικά συνοπτικές διαδικασίες ο Renet επιτέθηκε σε όλους περνώντας μέσα σε δύο γύρους στην πρώτη θέση.  Στα μισά του αγώνα υπήρχαν δύο δυνατές μονομαχίες, για την πρώτη θέση μεταξύ του Renet και του Izoird, και για την τρίτη θέση μεταξύ του Esposti και του Richier. Η μάχη της δεύτερης θέσης τελείωσε σχετικά νωρίς όταν ο Richier πέρασε τον Esposti με μια δυναμική κίνηση μετά τα σαμαράκια.  O Esposti δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον νικητή του Σαββάτου, έτσι η τρίτη θέση ήρθε εύκολα για τον Richier. Μπροστά ο Izoird πίεσε, όσο ήταν εφικτό με τα πολλά ντουμπλαρίσματα, τον Renet χωρίς όμως να καταφέρει να του αποσπάσει την πρώτη θέση. Έτσι νικητής του τελικού της Κυριακής αναδείχτηκε ο Renet που δικαιολόγησε με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο του μεγάλου φαβορί του αγώνα. Μεταμορφωμένος εμφανίστηκε την Κυριακή ο Izoird σε σχέση με το Σάββατο, το πάλεψε για την πρώτη θέση χαρίζοντας άφθονο θέαμα. Ο Esposti κράτησε την τέταρτη θέση από τον πέμπτο Beaudoin Raphael που τον πίεσε στους τελευταίους γύρους. Η τροφική δηλητηρίαση που ταλαιπωρούσε τον Bannister Travis(ο περσινός νικητής)  από την Παρασκευή, παράλληλα με την πτώση του λίγο μετά την εκκίνηση, δεν του επέτρεψαν κάτι καλύτερο από την έκτη θέση. Για άλλη μια φορά ο Παναγιώτης Κουζής ήταν ο κορυφαίος έλληνας, οδηγώντας εκπληκτικά όλο το σαββατοκύριακο. Επικράτησε εύκολα του Μιχάλη Παναγιωτόπουλου και του πολλά υποσχόμενου Σπύρου Κοσμά που πλαισίωσαν τον τελικό.

Αποτελέσματα Τελικού
1. 24 Renet Alexandre
2. 11 Izoird Fabien
3.  7 Richier Florent
4.  8 Esposti Degli
5.  5 Beadoin Raphael
6. 12 Bannister Travis
7.  6 Berthome Vincent
8. 10 Voase Ryan
9. 88 Κουζής Παναγιώτης
10. 69 Wing Jonas
11. 61 Παναγιωτόπουλος Μιχάλης
12.122 Κοσμάς Σπύρος