Πλούσιο θέαμα από δύο και τέσσερις τροχούς απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι Ηρακλείου.

Η Pro Action διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς για τα κύπελλα Super Moto, Scooter & Παπιά Κρήτης, καθώς και Auto GP Tuning και Drift Show.

Περίπου δύο χιλιάδες θεατές έδωσαν το παρόν και σίγουρα αποζημιώθηκαν στο έπακρο από το πλούσιο θέαμα που πρόσφεραν οι αγωνιζόμενοι στους δύο και τους τέσσερις τροχούς.

Το θέαμα ξεκίνησε νωρίς το πρωί με τις μάχες των δύο μικρών τροχών και την κατηγορία Scooter80 όπου επικράτησε Πασπαράκης με Zip70, στη Scooter Open ο Τουφεξής με Runner125 και στα Παπιά ο Μακάκης με Ζ125.

Στη συνέχεια, στους δύο μεγάλους τροχούς, δόθηκαν ομηρικές μάχες που έκοβαν την ανάσα και στις τέσσερις κατηγορίες, για όλες τις θέσεις.

Στους Νέους, ο Ψεγιαννάκης με Husqvarna 450, από την αρχή βρέθηκε στην κορυφή πετυχαίνοντας μία εκπληκτική νίκη. Πίσω του έγινε «σφαγή» για τη 2η θέση με τελικό νικητή το Γεωργιουδάκη με CRF 450 που άφησε ελάχιστα πίσω του τον Παντελιδάκη με CRF 480.

Στη Light, από την αρχή βρέθηκε μπροστά ο Γεροντής με YZF 250, ενώ κολλημένος πίσω του και στους 12 γύρους (!) βρέθηκε ο Μαυράκης με KXF 250 προσπαθώντας (ανεπιτυχώς) να περάσει μπροστά και έτσι τερμάτισαν με διαφορά 3 δέκατα του δευτερολέπτου! Πίσω τους, στην 3η θέση τερμάτισε ο Καράκης με ΤΜ 250.

Στη Racing 450 έγινε η μεγαλύτερη ίσως μάχη του αγώνα για την 1η θέση, με πρωταγωνιστές τον Ανδρουλάκη με Husaberg 450 και τον Ψεγιαννάκη με Hycqyvarna450. Οι δύο αναβάτες πάλεψαν τροχό με τροχό στους 13 από τους 14 γύρους του αγώνα, με αποτέλεσμα η 1η θέση να αλλάξει χέρια τουλάχιστον έξι(!) φορές. Στον προτελευταίο γύρο ο Ψεγιαννάκης είχε μία πτώση ενώ ήταν 2ος, συνέχισε όμως και κράτησε τη θέση, ενώ ο Ανδρουλάκης ήταν ο μεγάλος νικητής. Στην 3η θέση τερμάτισε, μετά από ένα όμορφο αγώνα, ο Περουλάκης με ΤΜ450.

Στη Racing Open, οι τρεις πρώτοι ανέβασαν ψηλά τον πήχη του συναγωνισμού με τη μεταξύ τους κόντρα. Τελικός νικητής ο Αναστόπουλος με CRF 500, 2ος ο Πασπάτης με ΚΤΜ525 και 3ος ο Αβερκάκης με Husqvarna 510.

Το επόμενο ραντεβού της Pro Action με τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τυμπακίου, όπου θα πραγματοποιηθεί ο 5ος αγώνας Super Moto, Scooter & Παπιά καθώς επίσης Auto GP Tuning και αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων.

Κείμενο & φωτογραφίες:  Γιώργος Δαμανάκης