Τουλάχιστον αυτό έγινε σαφές από τους εκπροσώπους των εταιριών που παρέστησαν στην συνέντευξη τύπου, κατά αλφαβητικά Aprilia Hellas, Honda Σαρακάκης, Husqvarna Hellinmoto, KTM Hellas, Yamaha Μοτοδυναμική. Η συνέντευξη τύπου της Iron Team διοργανώθηκε χθες στα γραφεία της εταιρίας στην Καλλιθέα όπου οι εκπρόσωποι τύπου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τους ίδιους τους εκπορσώπους των εταιριών μοτοσυκλετών αλλά και Παναγιώτη Σιδέρη (Iron Team) τις προθέσεις τους για την φετινή χρονιά.

Τα σχέδια της Iron Team
Φέτος όπως τόνισε και ο Παναγιώτης Σιδέρης η Iron Team είναι πεπεισμένη πως θα προσφέρει περισσότερα ως διοργανωτής και έχει σχεδιάσει τις κινήσεις της με γνώμονα την δημιουργία του καλύτερου πρωταθλήματος όλων των εποχών, δεδομένου πως φέτος θα κριθεί πιο σκληρά η δουλειά της λόγω του ανταγωνισμού του δεύτερου πρωταθλήματος της ΕΛΠΑ.

Έχοντας ως γνώμονα τα παραπάνω η Iron Team δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Αποκάλυψε τα πλάνα της σχετικά με το πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος και ιδιαίτερα τους δυο αγώνες εντός των τειχών της Αθήνας, ο πρώτος και ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο χαρακτηρίστηκε θετικό εκ των εκπροσώπων των εταιριών μοτοσυκλετών.

Επίσης ανακοινώθηκε για το φετινό πρωτάθλημα:

Ενιαίο κύπελλο με την ονομασία Aprilia Supermoto Cup 2007 στο οποίο θα συμμετάσχουν αναβάτες με μοτοσυκλέτες Aprilia RXV 450. To κύπελλο παρέχει ένα ελκυστικό πακέτο για τον αναβάτη.
Δυο αγώνες στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Ελληνικού.
Έναν αγώνα στην Θεσσαλονίκη (για πρώτη φορά).
Έναν αγώνα στην Σύρο, στο αεροδρόμιο του νησιού (για πρώτη φορά).
Ενιαία ελαστικά για τις κατηγορίες Νέων αγωνιζομένων, Junior, Γυναικών και sport. Οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μόνο ένα ζευγάρι ελαστικών ίδιας μάρκας ανά αγώνα, το οποίο θα τους παρέχεται από χορηγό του πρωταθλήματος σε τιμή κόστους.
Τέλος, για την καλύτερη προβολή των αγώνων η Iron Team θα αναλάβει να διοργανώσει autograph session την προηγούμενη των αγώνων στις κοντινές πόλεις.
Οι αλλαγές
Η νέα κατηγορία (Sport) φιλοδοξεί να προσεγγίσει αγωνιζόμενους που μέχρι σήμερα είχαν δεύτερες σκέψεις για την συμμετοχή τους. Θετικό μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί πως το κόστος συμμετοχής στους αγώνες παρέμεινε το ίδιο 40 ευρώ για όλες τις κατηγορίες και 60 ευρώ για τις κατηγορίες racing που θα αγωνίζονται σε διπλά σκέλη.

Η προσωπική μας εκτίμηση πως η επιλογή ενός ιδίου ζευγαριού ελαστικών θα βοηθήσει το σύνολο των αναβατών οικονομικά και ψυχολογικά ενώ επίσης θα μικρύνει την ψαλίδα του ανταγωνισμού.

Οι εταιρίες
Ας μην ξεχνάμε, πως η Iron Team έχει μεγάλη προϊστορία στο θεσμό των αγώνων Supermoto, ως διοργανωτής και promoter του θεσμού. Ας θυμηθούμε το κοντινό παρελθόν, πόσες εταιρίες έχουν στηρίξει τον θεσμό και τα πλήθη θεατών που έχουν παρακολουθήσει τους αγώνες. Η παρουσία και η στήριξη όλων των εταιριών στην φετινή προσπάθεια της Iron Team δείχνει ποιο πρωτάθλημα θα έχει τον πρώτο λόγο φέτος.

Γι’ αυτό λοιπόν ετοιμαστείτε, ξεκινάει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Supermoto και ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, στο αεροδρόμιο Ελληνικού 11 Μαρτίου. Να είστε όλοι εκεί.

Δείτε στην ιστοσελίδα της Iron Team, το Γενικό και τον τεχνικό κανονισμό πρωτάθληματος, το πρόγραμμα και την προκύρηξη αλλά και πως θα εγγραφείτε σε σωματείο εκδίδοντας αθλητικό δελτίο ΑΜΟΤΟΕ.