Δείτε τον Δημήτρη Χελιώτη (worksbike) στο δεύτερο video της σειράς αλλαγή λαδιών και τσιμούχες αυτήν την φορά σε πιρούνι – suspension close cartridge. Είναι η συνέχεια των video how-to που είχαμε φιλοξενήσει παλαιότερα με το πιρούνι open cartridge.

Ουσιαστικά οι αναρτήσεις – suspension close cartridge παρουσιάστηκαν σε μοτοσυκλέτες παραγωγής το 1995 από την Suzuki σε συνεργασία με την Showa, στις μοτοσυκλέτες παραγωγής RM (motocross) και RMX (enduro). Έκτοτε έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές και βελτιώσεις. Η ιδιοσυγκρασία αυτού του πιρουνιού και ο τρόπος λειτουργείας του είναι πως διαχωρίζεται το λάδι που χρησιμοποιήται για την συμπίεση (θάλαμος) από το υπόλοιπο πιρούνι. Υπάρχει χωριστός θάλαμος για το λιπαντικό που δεν έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Με αυτόν τον τρόπο δεν αλλιώνεται η συμπεριφορά της ανάρτησης κατά την διάρκεια της χρήσης του.

Suspension close cartridge videos

Δείτε παρακάτω την διαδικασία αλλαγής λαδιών και τσιμουχών σε πιρούνι ανάρτησης close cartridge (KYB) και στο δεύτερο video την διαδικασία αλλαγής λαδιών και τσιμουχών σε πιρούνι ανάρτησης open cartridge (WP).

suspension-close-cartridge-xeliotis