Στην πίστα της Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε ο 7ος και τελευταίος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross της AMOTOE. Συνολικά 87 οδηγοί (Mx1:16, Mx2:27, Open:28, J+M:16) αγωνίστηκαν αυτό το σαββατοκύριακο, προσφέροντας θέαμα στους λιγοστούς θεατές που για τρίτη φορά φέτος παρακολούθησαν αγώνα στην συγκεκριμένη πίστα. Η πτώση της καρό σημαίας ανέδειξε τους πρωταθλητές Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ) για το 2010.

Οικογενειακή υπόθεση οι τίτλοι για τις κατηγορίες Mx1 και Junior, ο Σ.Λυρίου αναδείχθηκε πρωταθλητής για τέταρτη φορά στην καριέρα του, ενώ παράλληλα ήρθε και ο πρώτος τίτλος για τον γιό του Νίκο στην Junior. Ο Α.Τσαρνάς είχε ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο στην Mx2 από τον προηγούμενο αγώνα, έτσι το διασκέδασε αρκετά στην Χαλκίδα πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος με δύο ακόμα άνετες νίκες. Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε ο Ν.Ανδρέου στην κατηγορία open.

Mx1
Στο πρώτο σκέλος ο Σ.Λυρίου πήρε την εκκίνηση έχοντας πίσω του τους Μ.Τσαγκαρά, Μ.Σκύβαλο, Ι.Πασσά και Ν.Παπαβασιλείου. Ο Μ.Σκύβαλος γρήγορα βρέθηκε στην δεύτερη θέση χωρίς να καταφέρει να μειώσει την διαφορά του από τον πρωτοπόρο Λυρίου μέχρι και το τέλος του σκέλους. Εντυπωσιακές ήταν οι μάχες μεταξύ του Κύπριου Μ.Τσαγκαρά και του Ι.Πασσά για την τρίτη θέση. Με την πτώση της καρό σημαίας ο Σ.Λυρίου είχε όσους βαθμούς χρειαζόταν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεύτερος τερμάτισε ο Μ.Σκύβαλος ενώ στον τελευταίο γύρο ο Μ.Τσαγκαράς προσπέρασε τον Ι.Πασσά για την τρίτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Ν.Παπαβασιλείου. Στο δεύτερο σκέλος ο Μ.Σκύβαλος προηγήθηκε από την αρχή, οδηγώντας εκρηκτικά κατάφερε να μεγαλώσει την διαφορά του από τον πρωταθλητή Λυρίου που έδειχνε ευχαριστημένος με την δεύτερη θέση. Οι μάχες για την τρίτη θέση συνεχίστηκαν και στο δεύτερο σκέλος με τους Μ.Τσαγκαρά, Ι.Πασσά και Ν.Παπαβασιλείου να βρίσκονται στο ίδιο δευτερόλεπτο. Με την λήξη του αγώνα ο Μ.Σκύβαλος σημείωσε την δεύτερη προσωπική του νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτι που του έδωσε και την δεύτερη θέση βαθμολογικά για φέτος. Ο πρωταθλητής Σ.Λυρίου απόλαυσε την κατάκτηση του τίτλου με μία δεύτερη θέση. Η πτώση του Ι.Πασσά λίγο πρίν το τέλος έβαλε τον Κύπριο Μ.Τσαγκαρά και πάλι στην τρίτη θέση αφήνοντας τον Ν.Παπαβασιλείου τέταρτο. Με την συμμετοχή του σε μόνο 4 από τους 7 αγώνες του πρωταθλήματος ο Χ.Φωτόπουλος κατέκτησε την τρίτη θέση για το 2010.

Μ.Σκύβαλος #3Μ.Σκύβαλος #3

Mx2
Ο Α.Τσαρνάς ήταν ο μεγάλος νικητής στην Χαλκίδα εξασφαλίζοντας από τον πρώτο μόλις γύρο την πρωτοπορία. Ο νεαρός πρωταθλητής οδήγησε πολύ εντυπωσιακά προσφέροντας άφθονο θέαμα και στα δύο σκέλη. Δύο δεύτερες θέσεις πήρε ο Π.Παπίλας (2-2) για την ομάδα της Honda. Τρίτος τερμάτισε ο Γ.Ηλιόπουλος (5-3) στην επανεμφάνιση του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η τέταρτη θέση ήρθε από τον Γ.Θάνο (4-4), ενώ πέμπτος τερμάτισε ο Δ.Μπαξεβάνης (3-5). Ο Μ.Παναγιωτόπουλος εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος λόγω μηχανικής βλάβης και τερμάτισε έκτος στο δεύτερο κάτι που τον οδήγησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Έτσι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα ήρθε από τον Π.Παπίλα πίσω από τον πρωταθλητή Τσαρνά.

Α.Τσαρνάς #91

Open
O πρωτοπόρος βαθμολογικά Ν.Ανδρέου κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα με τον Θ.Αυγέρη να βρίσκετε πολύ κοντά του στην δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Δ.Στούπας και Κ.Μαρίνης. Για την κατηγορία open ο Ν.Ανδρέου, όντως ο ταχύτερος φέτος, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με δεύτερο τον Θ.Αυγέρη και τρίτο τον Κ.Νικολιδάκη.

Ν.Ανδρέου #1

Junior + Mini
Στα 85 κυβικά ο Μ.Κρητικός ήταν κυρίαρχος στην Χαλκίδα κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση και τα δύο σκέλη του αγώνα. Η δεύτερη θέση του ήρθε από τον πρωταθλητή Ν.Λυρίου ενώ σταθερά τρίτος ήταν και τις δύο ημέρες ο Ν.Φανουράκης. Με 298 βαθμούς ο Ν.Λυρίου κατέκτησε τον τίτλο για την κατηγορία Junior αφήνοντας τον Μ.Κρητικό δεύτερο με 245 και τρίτο τον Σ.Κατέβα με 162. Οι αναβάτες της Mini αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε ένα ξεχωριστό σκέλος κάτι που τους έδωσε μεγαλύτερη άνεση στην πίστα. Ο Φ.Ζούνης τερμάτισε πρώτος αφήνοντας δεύτερο τον Γ.Γεωργίου και τρίτο τον Β.Γρηγοριάδη. Ίδια ήταν τα αποτελέσματα για τους 3 πρώτους οδηγούς και στα δύο σκέλη του αγώνα. Την χρονιά έκλεισε αήττητος ο Φ.Ζούνης με 341 βαθμούς. Η δεύτερη θέση ήρθε από τον Γ.Γεωργίου με 205 βαθμούς, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Γ.Κραμβουσιάνος (187).

Μ.Κρητικός #160

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto.gr
Φωτογραφίες: Race Photo / Νικόλας Οικονόμου