Στην Σπάρτη για άλλη μια χρονιά οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προσφέροντας άφθονο θέαμα στους 400 θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες.

Χατζηγεωργίου ο κυρίαρχος της racing 250
Εκπληκτική εκκίνηση από τον Κίμων Χατζηγεωργίου στο πρώτο σκέλος του έδωσε την πρωτοπορία του αγώνα και με έξυπνο αγώνα κρατήθηκε μπροστά μέχρι το τέλος κερδίζοντας το σκέλος. Πίσω του ο Νίκος Βρεττός ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση τερματίζοντας στην ίδια θέση χωρίς να απειλήσει τον Χατζηγεωργίου και χωρίς να απειληθεί από τον τρίτο Χρήστο Μακράκη. Ίδιο σκηνικό για το δεύτερο σκέλος για τον Χατζηγεωργίου ο οποίος εκκίνησε και τερμάτισε στην πρώτη θέση, όμως ο αγώνας του δεύτερου σκέλους ανήκει δικαιωματικά στον Χρήστο Μακράκη ο οποίος κρατήθηκε στην τρίτη θέση κοντά στον Βρεττό και πέρασε λίγες στροφές πριν το τέλος με μια εκπληκτική προσπέραση για τη δεύτερη θέση.

Τσαλίκης – Παπαγεωργίου show!
Κέρδισε την εκκίνηση ο Νίκος Διακάκης αφήνοντας τον Παπαγεωργίου Junior δεύτερο και τον Φώτη Τσαλίκη τρίτο. Στην πρώτη στροφή μετά το χωμάτινο κομμάτι ο Τσαλίκης παίρνει τη δεύτερη θέση από τον Παπαγεωργίου, απαντάει όμως ο αναβάτης της Yamaha ένα γύρο μετά στο χωμάτινο κομμάτι. Η μάχη έχει ανάψει για τα καλά όταν οκτώ γύρους πριν το τέλος ο Παπαγεωργίου κάνει την κίνηση του περνώντας τον Διακάκη για την πρώτη θέση. Στον εντέκατο γύρο του αγώνα ο Τσαλίκης εκμεταλλεύεται ένα γλίστρημα του Διακάκη περνώντας στη δεύτερη θέση. Φοβερές μάχες δυο γύρους πριν το τέλος με τον Τσαλίκη να προσπερνά τον Παπαγεωργίου και αυτός να ανταποδίδει αμέσως κερδίζοντας στο νήμα τον αγώνα αφήνοντας δεύτερο τον Τσαλίκη και τρίτο τον Διακάκη. Πιο πίσω ο Δημήτρης Παπαγγέλου κατάφερε να προστατέψει την τέταρτη θέση από τον Νίκο Καραβά.

Ξανακέρδισε την εκκίνηση ο Διακάκης στο δεύτερο σκέλος έχοντας τον Παπαγεωργίου και τον Τσαλίκη πίσω του. Αμέσως στο χωμάτινο κομμάτι ο Παπαγεωργίου προσπερνά τον Διακάκη και στον πρώτο γύρο περνά στη δεύτερη θέση ο Τσαλίκης. Παπαγεωργίου και Τσαλίκης ακολουθούν δαιμονιώδη πορεία και απομακρύνονται από τον τρίτο Διακάκη. Στον δέκατο γύρο ο Τσαλίκης προσπέρασε στο χωμάτινο κομμάτι για να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα και την νίκη. Στη δεύτερη θέση ο Παπαγεωργίου και στην τρίτη θέση του βάθρου ο Διακάκης.

Νάκης και Κουτσουμπός έκαναν το στρατιωτικό τους στην Σπάρτη
Λείπει ο Ηλίας Μικές από τον αγώνα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων. Ο Μιχάλης Κουτσουμπός εκτινάχθηκε στην πρώτη θέση μετά την εκκίνηση αποφασισμένος να κερδίζει το σκέλος. Πίσω του ο Θανάσης Νάκης, ακολουθεί ο Δημήτρης Μανωλάς και ο Άλκης Συνιώρης. Πτώση του Μανωλά στο δεύτερο γύρο μετά την εκκίνηση τον ρίχνει μια θέση πριν το τέλος. Ο Κουτσουμπός τερματίζει πρώτος κρατώντας μικρή διαφορά από τον Νάκη, ενώ ο Συνιώρης επωφελείται την πτώση του Μανωλά και καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους κερδίζει ο Θανάσης Νάκης οδηγώντας τον αγώνα. Νάκης και Κουτσουμπός μάχονται για την πρώτη θέση, ενώ Παρασκευάς, Συνιώρης και Μανωλάς δίνουν τα πάντα για την τρίτη θέση. Ο Συνιώρης παίρνει βραχέα κεφαλή στον έκτο γύρο δημιουργώντας και μικρή διαφορά από τους δυο διώκτες του. Λάθος του Συνιώρη στον τελευταίο γύρο έχασε τα φρένα και δυο θέσεις πέφτοντας στην πέμπτη θέση. Κρατήθηκε στην πρώτη θέση ο Νάκης κερδίζοντας τον Κουτσουμπό που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Παρασκευάς.

Junior – Νέοι – Γυναίκες – Sport
Ο Παναγιώτης Πλέσσας κέρδισε την εκκίνηση αλλά ο Άκης Δημόπουλος ανέλαβε να οδηγήσει τον αγώνα. Στον εντέκατο γύρο ο Πλέσσας πέρασε στο χωμάτινο κομμάτι και αμέσως μετά ο Δημόπουλος έχασε το μπροστινό του σκορπώντας όσες ελπίδες είχε για νίκη στον αγώνα. Στην τρίτη θέση ο Γιάννης Χάνης. Στην κατηγορία Junior κυριάρχησε ο Παναγιώτης Πλέσσας με δεύτερο τον Δημήτρη Μπουζικάκο και τρίτη την Ελένη Αγελαδοπούλου. Η κατηγορία Γυναικών είχε νικήτρια για άλλη μια φορά την Ελένη Αγελαδοπούλου, δεύτερη την Μαργαρίτα Καμπούρη και τρίτη την Δήμητρα Λαδά. Τέλος στην κατηγορία Sport ο Γιάννης Χάνης κέρδισε τον αγώνα, τον ακολούθησε ο Θεοδόσιος Ρετσινάς και στην Τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Δρακουλόγκωνας.

 

Επόμενος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία, στην Σύρο την Κυριακή 03 Ιουνίου.