Τα τραγικά γεγονότα για τον Jordi Tixier συνεχίζονται μετά το GP της Ταυλάνδης. Στο πρώτο σκέλος είχε πτώση λίγο πριν τον τερματισμό και ενώ δεν μπορούσε να βάλει μπροστά την μοτοσυκλέτα του αποφάσισε να την σπρώξει μέχρι την καρό σημαία. Όμως η εξαντλητική ζέστη τον κατέβαλε και σε μια στιγμή, έβγαλε εξοπλισμό και ρούχα πριν όμως λιποθυμήσει στην πίστα από την ζέστη.

Αργότερα ενημερώθηκε από τον γιατρό του αγώνα (Chief Medical Officer FIM Medical Director) ότι δεν θα του επιτραπεί η συμμετοχή στο δεύτερο σκέλος γρονθοκόπησε τον ίδιο και τον βοηθό του. Αμέσως ακυρώθηκε από τον αγώνα ενώ προχώρησε ένσταση κατά της συμπεριφοράς του από τον αλυτάρχη του αγώνα.

Η απόφαση της FIM ήταν καθοριστική για τον Jordi Tixier. Ακύρωση στον αγώνα GP της Ταυλάνδης, 5.000 ευρώ πρόστιμο και ένα μήνα υποχρεωτικής αποχής από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ποινή που ξεκίνησε από τις 8 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει πως χάνει τα GP της Αργεντινής, μαζί με την τιμωρία του στο GP της Ταυλάνδης. Να σημειωθεί πως ο Jordi Tixier δεν αμφισβήτησε τις κατηγορίες ούτε υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης.

Στο GP της Ταυλάνδης είχαν κριθεί ανέτοιμοι να αγωνιστούν στο δεύτερο σκέλος επίσης οι #91 Jeremy Seewer και ο #243 Tim Gajser, ενώ ο Jordi Tixier ήταν ο περσινός πρωταθλητής MX2.

jordi-tixier-2015