Έφτασε ο καιρός που όλοι όσοι αγαπούν το enduro, περιμένουν με ανυπομονησία Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro είναι προ των πυλών, ο πρώτος αγώνας στην Ισπανία, στην πόλη Valverde del Camino έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων.

Οι μεγαλύτερες ομάδες και οι κορυφαίοι αθλητές είναι εδώ επιδεικνύοντας τα χρώματά τους και τις μοτοσυκλέτες τους που γυαλίζουν πριν την πρώτη μάχη του πρωταθλήματος. H συμμετοχή στον πρώτο αγώνα έχει ξεπεράσει κάθε θετική σκέψη (λόγω παγκόσμιας κρίσης).

Αύριο (Παρασκευή) ξεκινά ο πρώτος αγώνας και οι μάχες σε όλες τις κατηγορίες. Ας δούμε ποιοι είναι οι υποψήφιοι πρωταγωνιστές:

Τα paddocks στην Ισπανία την Πέμπτη

Τα paddocks στην Ισπανία την Πέμπτη

Κατηγορία Ε1
Αναμφισβήτητα τα μάτια όλων θα πέσουν στους δυο Γάλλους Antoine Meo (Husqvarna) και Johnny Aubert (KTM) οι οποίοι αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον για την πρώτη θέση. Ο Aubert έρχεται ως πρωταθλητής Ε2 στην μικρή κατηγορία όμως ο Meo ακόμα δεν έχει γευθεί την επιτυχία ως παγκόσμιος πρωταθλητής και φέτος φαίνεται πως έχει τις καλύτερες προοπτικές. Σφήνα στους δυο Γάλλους θα μπει ο Ισπανός Cristobal Guerrero (Yamaha) ο οποίος παίζει εντός έδρας στον πρώτο αγώνα καθώς ζει 100 χλμ από το Valverde del Camino. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι Eero Remes (KTM) και Julien Gauthier (Honda) αν και ο Γάλλος θα ξεκινήσει με μειονέκτημα λόγω τραυματισμού.

Η Ισπανική παροικία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro.

Η Ισπανική παροικία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro.

 

Κατηγορία Ε2
Ίσως ο κορυφαίος συναγωνισμός για το πρωτάθλημα καθώς ειδικά στον πρώτο αγώνα ο Ισπανός Ivan Cervantes (KTM) φιλοξενεί τους δυο Φινλανδούς Juha Salminen (BMW) και Mika Ahola (Honda HM). Η BMW θα παρουσιάσει την νέα μοτοσυκλέτα με πλαίσιο από την Husqvarna στον αγώνα της Ιταλίας αλλά ο Salminen έχει δείξει πως και με αυτήν την μοτοσυκλέτα κερδίζει. Ο Mika Ahola επιστρέφει στην κατηγορία όπου κέρδισε τον πρώτο του τίτλο ενώ ο Ivan Cervantes έχει μεγάλο θέληση να κερδίσει τον Ahola (αλλά και τον Salminen).

Στην κατηγορία έχει γίνει χαμός καθώς εκτός από τους τρεις παραπάνω, έρχονται και οι mxers Renet (KTM), Vanni και Melotte (Gas Gas) ενώ σταθερή αξία αποτελεί ο Joakim Ljunggren (Husaberg), o Rodrig Thain (TM), o Marko Tarkkala (BMW) και ο πιτσιρικάς Oldratti (KTM).

Δυνατοί είναι και οι Γάλλοι αθλητές

Δυνατοί είναι και οι Γάλλοι αθλητές

 

Κατηγορία Ε3
O David Knight (ΚΤΜ) επιστρέφει στην εταιρία που τον έκανε να χαρεί πριν χρόνια κερδίζοντας τίτλους. Με την βοήθεια ενός τετράχρονου ΚΤΜ θα προσπαθήσει να κερδίσει τους Γάλλους Cristophe Nambotin (Gas Gas) και Sebastien Guillaume (Husqvarna) που παρόλο ενός τραυματισμού που αποκόμησε πρόσφατα θα αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα.
Ο Simone Albergoni (KTM), ο Bartosz Oblucki (Husqvarna) και ο Oriol Mena (Husaberg) θα προσπαθήσουν να αποδείξουν την αξία τους.

Κατηγορία E Junior
Πολλοί είναι οι επίδοξοι πρωταθλητές εκ των οποίων ο Lorenzo Santolino (KTM) και ο Victor Guerrero (Yamaha) έχουν το πρώτο λόγο στην Ισπανία. Οι Γάλλοι Benoit Fortunato (Husaberg) και Jeremy Jolly (Honda HM) έχουν πολλές πιθανότητες για τον τίτλο.

1ος αγώνας Ισπανία
3 γύροι των 55 χλμ με 5 (!) ειδικές σε κάθε γύρο, για πρώτη φορά, 2 εκ των οποίων θα είναι extreme. Οι ειδικές αναμένεται να δοκιμάσουν στο έπακρο τις ικανότητες των αθλητών ενώ κατά την γνώμη μου δείχνει προς ποια κατεύθυνση κινείται το μέλλον του enduro. O καιρός είναι πολύ καλός για την εποχή και αναμένεται να βρεθούν αρκετοί θεατές στον αγώνα.

Δείτε στο enduro.gr την εξέλιξη των αγώνων live μετά τους αγώνες της Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής. Φωτογραφίες και ρεπορτάζ από όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro.

www.enduro.gr/wec

Ιστοσελίδα πρωταθλήματοςοργανωτή και live αποτελέσματα.

Οι Άγγλοι αθλητές με τον David Knight να ξεχωρίζει λόγω ύψους.

Οι Άγγλοι αθλητές με τον David Knight να ξεχωρίζει λόγω ύψους.

Ιταλία

Ιταλία

Πληθαίνουν ξανά οι Φιλανδοί αθλητές στο WEC

Πληθαίνουν ξανά οι Φιλανδοί αθλητές στο WEC

Οι Σουηδοί αθλητές στην παρουσίαση των ομάδων

Οι Σουηδοί αθλητές στην παρουσίαση των ομάδων