Βασίλης Σταθούλιας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Motor & Nature

Αγαπητοί φίλοι και αγωνιζόμενοι,

Οι εξελίξεις στον χώρο μας, τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ραγδαίες και μας καθυστέρησαν στην πρώτη μας επαφή μαζί σας, ώστε να σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις μας στο 2007. Από την τελική απονομή του ATTIKA ENDURO CUP ’06 στα μέσα Δεκέμβρη, πέρασε ένας μήνας με συνεχείς αναλύσεις και διαβουλεύσεις σχετικά με το μέλλον του θεσμού και τις δυνατότητες διαιώνισης του. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, παραμένουμε πιστοί στις αρχικές προθέσεις μας να υποστηρίξουμε όσο και προβάλλουμε το enduro -και την off-road οδήγηση γενικότερα και να δώσουμε το κύρος που αρμόζει στο άθλημα, θεωρώντας τον αναβάτη αγωνιστικής μοτοσικλέτας, αθλητή εφάμιλλο των υπολοίπων αθλημάτων που απολαμβάνουν την έννοια και τον σεβασμό του τίτλου «αθλητής», αλλά και της ανάλογης νομοθεσίας.

Τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας ζούμε κοσμογονικές αλλαγές σχετικά με το τι ίσχυε για τους μηχανοκίνητους αγώνες και το τι συμβαίνει ήδη σήμερα. Ένα καθεστώς δεκαετιών αλλάζει, διαδικασίες μεταβάλλονται και ο αθλητισμός ανοίγει την πόρτα του και στην μοτοσικλέτα. Νέες διαδικασίες και μηχανισμοί ετοιμάζονται νυχθημερόν με σκοπό την εξέλιξη σε έναν χώρο που για χρόνια έπασχε από διαχειριστική στασιμότητα.

Για όλα τα παραπάνω αποφασίσαμε την ίδρυση ενός αμιγούς αθλητικού σωματείου σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2725/2002 και όχι πολιτιστικού σωματείου, όπως απαιτούσε έως χθες η νομοθεσία και το καθεστώς για την ανάληψη αγώνων. Το υπό σύσταση «ΑΤΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ» έχει απ’ τις 13/01 την ομόφωνη αποδοχή της γενικής συνέλευσης της Αθλητικής Μοτοσικλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με την οποία και θα προχωρήσουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας, στο άμεσο μέλλον. Σήμερα ήδη οι περισσότερες λέσχες είναι αθλητικά σωματεία, αναγνωρισμένα μέλη της ΑΜΟΤΟΕ και συνεχώς κι άλλες λέσχες εξελίσσονται σε Αθλητικά Σωματεία, δημιουργώντας μια ομοιογενή σύνθεση, πολλαπλές δυνατότητες συνεργασίας με σκοπό την πληρέστερη διαχείριση των αθλημάτων μοτοσικλέτας.

Το ΑΤΤΙΚΑ ENDURO CUP μετά από τον πρώτο πετυχημένο χρόνο ύπαρξης του στο αγωνιστικό προσκήνιο και δημιουργώντας ένα θετικό άνεμο γύρω του, έρχεται να κινήσει τα νήματα από την πλευρά του, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική στο χώρο του enduro. Καλούμε λοιπόν όλους τους αγωνιζόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους στους τέσσερις αγώνες της περσινής χρονιάς, να αποκτήσουν την ιδιότητα του αθλητή μέσω της εγγραφής τους στο αθλητικό μας σωματείο. Για τις διαδικασίες που απαιτούνται, εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση συνοδευμένη από το αναλυτικό πρόγραμμα που θα ισχύσει για το 2007.