Ο Patrice Clerc, Πρόεδρος της ASO και o Etienne Lavigne, διευθυντής του Rally Dakar, ανήγγειλαν πως το 2009 Rally Dakar θα πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή και τη Χιλή 3 έως 18 Ιανουαρίου. Υπόσχονται μια καταπληκτική διαδρομή, έναν κύκλο 9000 χλμ συμπεριλαμβανομένων 6000 ειδικών διαδρομών μεταξύ του Μπουένος Άιρες (Αργεντινή) και του Valparaiso (Χιλή). Ο θρυλικός αγώνας Rally Dakar, θα πάει για πρώτη φορά στη Νότια Αμερική το 2009.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα ετών, ο αγώνας έχει σφυρηλατήσει μια θρυλική φήμη στο αφρικανικό έδαφος που το βοήθησε να αυξηθεί και να γίνει ένα από τα μεγάλα γεγονότα του διεθνούς αγωνιστικού ημερολογίου. Το Rally Dakar ξέρει πώς να κρατήσει και να διατηρήσει τις τιμές αλλά και ένα μοναδικό πνεύμα. Ένας πρώτης επιλογής αθλητικός ανταγωνισμός, αναμιγνύει μεγάλους πρωταθλητές και ερασιτέχνες, το γεγονός έχει γίνει εξαιρετικά διεθνής καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών, κατάφερε να ενώσει έως και 52 διαφορετικές υπηκοότητες.

Ο αγώνας του 2009 δέχθηκε την πρόσκληση της Αργεντινής και της Χιλής, χώρες με τις οποίες A.S.O. ήταν σε επαφή για αρκετά έτη. Οι διοργανωτές παραπλανήθηκαν από την ανακάλυψη των εδαφών όπου η πλοήγηση, η άμμος, και οι διασταυρώσεις θα είναι στις επιλογές. Η Αργεντινή και η Χιλή έχουν όλα τα συστατικά για ένα φανταστικό Rally Dakar από την άποψη του επιπέδου της ποικίλης τοπογραφίας, της λαμπρότητας των τοπίων και των υποδομών τους.

Η ASO πρόσφατα ανακοίνωσε αγώνα Rally στην Κεντρική Ευρώπη, το Dakar Series Rally Ουγγαρία – Ρουμανία.