Το enduro.gr, η ενημερωτική ιστοσελίδα για τους αγώνες μοτοσυκλέτας κατέληξε σε συμφωνία με την Λ.Α.Μ.Σ., διοργανωτή του International Six Days Enduro 2008 στις Σέρρες και θα υποστηρίξει επικοινωνιακά τον σπουδαίο αυτό εξαήμερο αγώνα enduro.

Το ISDE 2008 θα διοργανωθεί στις Σέρρες την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2008 (1-6 Σεπτεμβρίου) με κέντρο το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, ενώ πολλές ειδικές διαδρομές θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Σερρών.

TO ΑΘΛΗΜΑ
Το αγώνισμα του enduro (η λέξη προέρχεται από την αγγλική λέξη endurance = αντοχή) είναι από τα δυσκολότερα αθλήματα μοτοσυκλέτας καθώς ο αναβάτης και η μοτοσυκλέτα συμμετέχουν για μεγάλη χρονική διάρκεια, συνήθως 6 έως 7 ώρες, σε απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές οδηγώντας περίπου 230 έως 250 χλμ σε κάθε αγώνα.

Το σύγχρονο enduro απαιτεί καλογυμνασμένους αθλητές και ολοκληρωμένες μοτοσυκλέτες. Ένα προνόμιο του αθλήματος είναι πως οι μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν πρέπει υποχρεωτικά να εκδίδουν άδεια κυκλοφορίας, άρα βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται στην καθημερινότητα.

Κάθε αναβάτης θα πρέπει να ολοκληρώσει τα συνολικά χιλιόμετρα σε προκαθορισμένο –ιδανικό- χρόνο καθώς και να σημειώσει τον καλύτερο –μικρότερο- χρόνο στις περισσότερες, αν όχι όλες, από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ – I.S.D.E.
Πρόκειται για την σκληρότερη δοκιμασία σε Παγκόσμιο επίπεδο. Το International Six Days Enduro είναι ένας αγώνας που διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα, ενίοτε και διαφορετικές ηπείρους. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο πρώτος αγώνας I.S.D.E. διοργανώθηκε το 1913 στην Αγγλία ενώ στις Σέρρες τον Σεπτέμβριο του 2008 θα γιορτάσουμε την 83η επέτειο. Τους αγωνιζόμενους περιμένουν έξη ημέρες σκληρού αγώνα. Όχι λιγότερο από 250 χλμ., διαδρομής για τους 500 αναβάτες, που θα δηλώσουν συμμετοχή, κάθε ημέρα.

Ο τερματισμός και μόνο σε ένα τόσο δύσκολο αγώνα αποτελεί όνειρο ζωής για τους περισσότερους από αυτούς. Δικαίως ο εξαήμερος αυτός αγώνας χαρακτηρίζεται η Ολυμπιάδα του enduro.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Η παρουσία Ελλήνων αθλητών σε αγώνες είναι αρκετά πρόσφατη, αλλά τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες συμμετέχουν μαζικά. Αν θέλαμε να συνοψίσουμε την Ελληνική ιστορία στους αγώνες I.S.D.E. θα πρέπει να αναφέρουμε:

H Ελλάδα μετρά 25 μετάλλια στο θεσμό, 13 ασημένια και 12 χάλκινα. Ο Αδάμος Πράσσος έχει τις περισσότερες κατακτήσεις μεταλλίων, με 3 ασημένια μετάλλια και 1 χάλκινο.
Το 1989 στην Γερμανία ήταν η πρώτη χρονιά που συμμετείχαν Έλληνες σε αγώνα I.S.D.E. (Σπυριδόπουλος, Τασούλης, Αντζουλάτος).
To 2004 στην Πολωνία συμμετέχει για πρώτη φορά επίσημη Ελληνική ομάδα Trophy (ανδρών).
Το 2002 στην Τσεχία ο Βασίλης Σιαφαρίκας γίνεται ο νεαρότερος Έλληνας αναβάτης, στην ηλικία των 22 χρονών, που κατακτά μετάλλιο σε αγώνα I.S.D.E.
Το 2005 στην Σλοβακία ο Αδάμος Πράσσος συμμετέχει ως μέλος στην εργοστασιακή ομάδα της Beta, στην ειδική κατάταξη βαθμολογίας των εργοστασιακών ομάδων.
Το 2008 στις Σέρρες η χώρα μας θα διοργανώσει για πρώτη αγώνα International Six Days Enduro.
Το enduro.gr θα παρέχει πλήρης δημοσιογραφική κάλυψη του αγώνα ενώ σε συνεργασία με την Λ.Α.Μ.Σ. και τους συνεργάτες της, θα εργαστεί για την καλύτερη προβολή του αγώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.