Το Bercy Supercross είναι σίγουρα ο πιο διάσημος αγώνας Supercross στην Ευρώπη με τις θρυλικές μάχες Αμερικάνων vs Γάλλων vs υπόλοιπων αθλητών από όλο τον κόσμο να καθηλώνει τους Γάλλους θεατές για τρεις ημέρες κάθε χρόνο. Φέτος στην 28 χρονιά του είναι σίγουρα το γεγονός του χειμώνα για την Supercross σκηνή όπως κάθε χρόνο από το 1984.

Φέτος το νέο αίμα, νέοι αθλητές από το Αμερικάνικο Supercross και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross θα δώσουν το παρών, μετά από δυο χρονιές όπου ο James Stewart κυριάρχησε. Φέτος οι αθλητές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, Γαλλία, ΗΠΑ και Ευρώπη αλλά πάντα θα υπάρχει η νίκη, την οποία θα κυνηγήσουν αρκετοί αθλητές φέτος.

Η επιλογή μοτοσυκλέτας είναι ανοικτή είτε ΜΧ1 είτε ΜΧ2 μοτοσυκλέτες καθώς η πίστα Supercross στο Paris Omnisport Bercy έχει σφικτές στροφές, ευθείες και το περίφημο τούνελ που οδηγεί για λίγα δευτερόλεπτα τους αθλητές εκτός σταδίου.

Οι Ευρωπαίοι αθλητές έχουν την καλύτερη εκπροσώπηση με τους Antoinio Cairoli και Ken Roczen να έχουν δηλώσει συμμετοχή. Και οι δυο τους έχουν στην άκρη του μυαλού τους το Αμερικάνικο Supercross οπότε το Bercy Supercross είναι ένα σημαντικό βήμα πριν περάσουν τον Ατλαντικό.

Η Γαλλική ομάδα έχει ως οδηγό της τον παγκόσμιο πρωταθλητή MX2 Marvin Musquin και μια μοτοσυκλέτα η οποία στήνεται ειδικά για αγώνες Supercross οπότε ο Musquin ελπίζει τουλάχιστον να βρίσκεται στο βάθρο του αγώνα. Gaultier Paulin, Fabien Izoird και Greg Aranda θα βρίσκονται στην Γαλλική ομάδα πλάι στον Marvin Musquin.

Οι Αμερικάνοι φέτος μπορεί να μην είναι υχηρά ονόματα αλλά o Trey Canard και ο Justin Barcia είναι ικανοί για την νίκη. Μαζί με τους Eli Tomac, Blake Baggett, Kyle Regal και Blake Wharton έχουν πολλές πιθανότητες για την νίκη.

Σε ένα τέτοιο μεγάλο αγώνα δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι Freestyle Motocross αθλητές, που θα δώσουν ένα πραγματικά υψηλού βαθμού show. Andre Villa, Taka Higashino, Eigo Sato και Charles Pages είναι σίγουρο πως θα σηκώσουν όρθιους τους θεατές παρουσιάζοντας ότι πιο νέο στην fmx σκηνή.

Μείνετε κοντά μας καθώς την Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Νοεμβρίου το ενδιαφέρον μας θα βρίσκεται σίγουρα στο Athens Supercross, αλλά εδώ στο enduro.gr θα παρακολουθήσετε τις κορυφαίες στιγμές από το Bercy Supercross επίσης.

Επίσημη ιστοσελίδα