Την Κυριακή στο Taupo της Νέας Ζηλανδίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των εθνών καθώς 31 χώρες παρέλασαν σε τοπική λεωφόρο μπροστά από τους ιδιαίτερα εκδηλωτικούς Νεοζηλανδούς θεατές. Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με ένα θεαματικό show των ιθαγενών Maori και η πρόεδρος της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Νέας Ζηλανδίας Κα … ανακοίνωσε την έναρξη του 81ου International Six Days Enduro. Ήταν μια πραγματικά όμορφη τελετή.

Η παρέλαση των εθνών είχε μεγάλη επιτυχία καθώς τους δρόμους της πόλης Taupo κατέκλυσαν εκατοντάδες θεατές που αναγνωρίζουν την προσπάθεια των αναβατών, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ευχαρίστησή τους και μόνο που ταξίδεψαν τόσο μακριά από την χώρα τους για να αγωνιστούν στην Νέα Ζηλανδία. Πολλοί ήταν αυτοί που αναγνώρισαν την Ελληνική σημαία και συνεχάρησαν την Ελληνική ομάδα.

Η Δευτέρα είναι νεκρή ημέρα για τον αγώνα καθώς όλοι προετοιμάζονται για την Τρίτη όταν και επίσημα ξεκινάει ο αγώνας. Την Δευτέρα οι Χιλιανοί οργανωτές θα κάνουν την παρουσίαση του επόμενου Six Days το οποίο θα διοργανωθεί τον Νοέμβριο του 2007 στην πόλη La Serena της Χιλής.

Επίσημα πλέον στο parc ferme βρίσκονται 599 μοτοσυκλέτες το οποίο είναι ρεκόρ όλων των εποχών (81 χρόνια ιστορία)! Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο Τσέχος Vaclav Danek του οποίου η μοτοσυκλέτα (Husaberg 450) κλάπηκε χθες ξημερώματα. Το φανταστικό είναι πως οι Νεοζηλανδοί ασχολήθηκαν πολύ ενεργά με το θέμα και κατά την διάρκεια της νύκτας η εταιρεία που εισάγει τις μοτοσυκλέτες Husaberg στην Ελλάδα διέθεσε μια μοτοσυκλέτα στον συμπαθή Τσέχο ο οποίος θα μπορέσει τελικά να συμμετάσχει στον αγώνα.

Την Τρίτη στην 1η ημέρα του εξαήμερου αγώνα, οι αναβάτες καλούνται να καλύψουν 235,5 χλμ και 5 ειδικές διαδρομές, ενώ ο πρώτος αναβάτης ξεκινάει 07:00 και αναμένεται να τερματίσει μετά από 7 ώρες και 25 λεπτά. Πρώτος από την Ελληνική ομάδα ξεκινάει ο Αδάμος Πράσσος (ΚΤΜ, #64) στις 07:21, δεύτερος ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος (Yamaha, #71) στις 07:23, τρίτος ο Τάκης Μανιάτης (Husqvarna, #88) στις 07:29, τέταρτος ο Βασίλης Ορφανός (Aprilia, #96) στις 07:31, πέμπτος ο Σταμάτης Μαντάς (ΚΤΜ, #108) στις 07:35 και τελευταίος από την Ελληνική ομάδα ο Δημήτρης Κόκκινος (ΚΤΜ, #159) στις 07:52.

Το ηθικό των Ελλήνων αναβατών είναι υψηλό αλλά σε μια προσπάθεια ανύψωσης περαιτέρω του ηθικού καλείστε να στείλετε ένα email συμπαράστασης προς τους αναβάτες μας! Όποιος επιθυμεί να το κάνει μπορεί να στείλει ένα email στο info@enduro.gr το οποίο θα το προωθούμε στους αναβάτες μας κάθε βράδυ. Go Hellas!!!