Για τον Αλέκο…

Το Κύπελλο Trail Ride 2007 ολοκληρώθηκε ως θεσμός και κατοχυρώθηκε η βαθμολογία του με τους αγώνες που είχαν γίνει μέχρι την 9 Δεκεμβρίου. Μια ημερομηνία, που ο τραγικός χαμός του φίλου και συναθλητή μας Αλέξανδρου Καλαποθάκη στον αγώνα της Καλαμάτας σημάδεψε βαθιά την καρδιά μας. Γιατί ο κόσμος των Trail Rides, εκτός από τον αγωνιστικό του χαρακτήρα, δεν παύει να είναι μια μεγάλη παρέα που με τον καιρό ενώνεται όλο και περισσότερο. Ο τελευταίος –θεωρητικά- αγώνας του κυπέλλου θα γίνει εις μνήμην του Αλέκου, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο αγωνιστικός χαρακτήρας αυτή τη φορά θα λείπει, και το συγκεκριμένο Trail Ride θα έχει σκοπό μια ξεχωριστή συνάντηση των φίλων του, για ένα τελευταίο χαιρετισμό, σε αυτό που Αλέξανδρος αγαπούσε πάρα πολύ. Ένα φιλικό Trail Ride, που θα μυήσει νέους αναβάτες -που διαθέτουν μοτοσυκλέτες on-off και όχι μόνο- στον χώρο της πλοήγησης, ενώ θα προσφέρει στους πιο έμπειρους την ευκαιρία για ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν δύο διαδρομές: Μία εύκολη, από βατούς χωματόδρομους για νεοεισερχόμενους στο χώμα, με εύκολο Road Book και βοήθεια από την οργάνωση, και μία πιο δύσκολη και απαιτητική, με δύσκολα περάσματα enduro, πολυπλοκότερη πλοήγηση και βοήθεια στα δύσκολα περάσματα.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στην Pista Terradura, ενώ δεν θα υπερβαίνει σε μήκος τα 100 χιλιόμετρα στην εύκολη, και τα 80 χιλιόμετρα στην δύσκολη εκδοχή της.

Χρονομέτρηση ΔΕΝ θα υπάρχει, αφού σκοπός θα είναι ο τερματισμός ΟΛΩΝ και η εκπαίδευση – μύηση των νεώτερων, πάντα υπό την καθοδήγηση και την βοήθεια των παλαιότερων, που θα τους βοηθούν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής. Για την ευκολότερη διαδρομή των on-off θα υπάρχει βοήθεια και τεχνική υποστήριξη σε όλο το μήκος της, από οχήματα 4Χ4.

Αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ στον τερματισμό θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Off Road Team. Εκεί θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις για τις καινούργιες προδιαγραφές ασφαλείας των αγώνων Trail Ride – Raid, έπειτα από την συνάντηση των εμπλεκομένων που έχει προγραμματιστεί, καθώς και το πρόγραμμα και οι κατηγορίες των αγωνιζομένων για τα Trail Rides το 2008.

Τα έσοδα από το Trail Ride, θα διατεθούν στην οικογένεια του Αλέκου.