ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Trail Ride στα Βουνά της Θεσσαλίας
Υπάτη – Όθρυς – Καρπενήσι

O πέμπτος -και μάλιστα διπλός- αγώνας για το Πανελλήνιο Κύπελλο Trail Ride – Rally Raid θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου. H οργάνωση του περιοδικού μοτοσυκλέτας και δράσης «Ο-3ΟΟ» και του Off Road Team θα συνεργαστεί με την έμπειρη Λέσχη «Εκάλη 4Χ4 Club» και υπόσχεται έναν πανέμορφο αγώνα που θα συνεχίσει την καταπληκτική πορεία του Πανελληνίου Κυπέλλου που για πρώτη φορά διοργανώνεται στη χώρα μας και μάλιστα με τέτοια επιτυχία!

Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από την Υπάτη, που θα αποτελεί και το κέντρο του αγώνα, στις 7:00 το πρωί και τις δύο ημέρες. Το Σάββατο η διαδρομή θα ανέβει πάνω από τον οδικό άξονα Λαμίας – Καρπενησίου και αφού διασχίσει πανέμορφες διαδρομές θα καταλήξει στην “Ελβετία της Ελλάδας”. Από εκεί θα συνεχίσει κάτω από τον ίδιο οδικό άξονα για να επιστρέψει στην Υπάτη μετά από 280 λασπωμένα χιλιόμετρα. Την Κυριακή η διαδρομή αφού περάσει την περιοχή του Δομοκού θα κατευθυνθεί ψηλά στην Όθρη, και θα καταλήξει στη Στυλίδα για να επιστρέψει στην Υπάτη μετά από 220 περίπου χιλιόμετρα. Καθώς η διαδρομή θα ανέβει αρκετά ψηλά, οι τελευταίες βροχές υπόσχονται αρκετή λάσπη και “γλυκιά” ταλαιπωρία στους αγωνιζόμενους.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Trail Ride – Rally Raid έχουν αυτοκίνητα 4Χ4, απλά και κατηγορίας Raid, αλλά και αγωνιστικά. Από πλευράς μοτοσυκλετών θα υπάρχουν κατηγορίες έως 450 cc, Open και Quad, ενώ 41 κύπελλα περιμένουν τους καλύτερους που θα μπορέσουν να υπολογίσουν σωστά την μέση ωριαία της διαδρομής και να δεχτούν τους λιγότερους βαθμούς ποινής. Το κόστος συμμετοχής για τις μοτοσυκλέτες είναι 80€, ενώ για τα αυτοκίνητα 160€. Το road book έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα του Dakar και θα δοθεί σε ρολό ή μπλοκ, ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος. Τέλος, θα υπάρχει βοήθεια σε δύσκολα σημεία, “σκούπες” και πλοηγοί, ενώ θα διασφαλιστεί η διέλευση των συμμετεχόντων από όλα τα περάσματα.