Μετά από αρκετούς μήνες αγωνιστικής αποχής, ο James Stewart κατάφερε να κερδίσει το τρίτο US Open της καριέρας του και μάλιστα πάνω στην ολοκαίνουργια YZ450F 2010 που αποτελεί και τον πρώτο επίσημο αγώνα που κερδίζει η νέα μοτοσικλέτα.

Φτωχό μόνο από θεατές μπορεί να χαρακτηριστεί το φετινό US Open που δεν κατάφερε και τις δύο μέρες να γεμίσει το MGM Arena παρά το γεγονός ότι οι οργανωτές δεν έκοψαν τίποτα από τα προηγούμενα show που περιλάμβανε ο αγώνας. Ακόμα και από πλευράς θεάματος τα πράγματα δεν ήταν περιορισμένα με πολλές μάχες και πλούσιο πρόγραμμα, με μόνη ίσως εξαίρεση την αγωνιστική απουσία του Chad Reed (ήταν εκεί για να παρουσιαστεί με την νέα του ομάδα) που άφησε την Suzuki για την Kawasaki και δεν είχε χρόνο προετοιμασίας.

Όπως και πέρσι ο Stewart κέρδισε το US Open πάνω σε μια νέα μοτοσικλέτα για αυτόν

Ο Τελικός της Παρασκευής
Σημαντική η απουσία του πρωταθλητή ΑΜΑ Motocross Reed καθώς χωρίς αυτόν ποιος θα μπορούσε να κοντράρει τον πρωταθλητή ΑΜΑ Supercross James Stewart; Ευτυχώς που το US Open ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή του Ryan Villopoto στην ενργό δράση μετά την εγχείρηση στο γόνατο του  τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο στον τελικό της Παρασκευής ο Stewart δεν είχε αντίπαλο. Πήρε την εκκίνηση και τον αγώνα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο που δεν ήταν ο Villopoto καθώς στους πρώτους γύρους και από την πέμπτη θέση που βρισκόταν ο λεβιές των ταχυτήτων του βρήκε σε αχυρόμπαλα και καταστράφηκε αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει. Στην δεύτερη θέση μετά την εκκίνηση βρέθηκε ο Daniel Reardon αλλά με συνοπτικές διαδικασίες από την τέταρτη θέση όπου ξεκίνησε ο David Millsaps πέρασε τον Matthew Goerke και τον Reardon για να πάρει αυτός την δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Reardon με τέταρτο τον Goerke.

Αποτελέσματα Τελικού Παρασκευής
1. James Stewart
2. Davi Millsaps
3. Daniel Reardon
4. Matt Goerke
5. Christian Craig
6. Cole Siebler
7. Tyler Bowers
8. Nick Wey
9. Chris Blose
10. Michael Byrne

Θέλει δουλεία ο Villopoto για να κοντράρει τον Stewart στο Supercross την νέα σεζόν

Ο Τελικός του Σαββάτου

Τα πράγματα έγιναν αρκετά πιο ενδιαφέρον το Σάββατο όταν ο Villopoto πήρε την εκκίνηση με τον Stewart να βρίσκεται τρίτος πίσω από τον Reardon. Σύντομα ο Stewart πέρασε δεύτερος και άρχισε να πλησιάζει τον πρωτοπόρο. Αν και δεν χρειαζόταν να περάσει τον Villopoto για να κερδίσει το US Open και τα 100.000 δολάρια ωστόσο ο Stewart όρμησε για την νίκη. Μετά από μια μάχη που έφερε μια τον ένα και μια τον άλλο μπροστά, ο Villopoto έμεινε από δυνάμεις και έμεινε πίσω με τον Stewart να κερδίζει και την δεύτερη μέρα του θεσμού. Δεύτερος τερμάτισε ο Villopoto με τρίτο τον Millsaps που κατάφερε να πιάσει και να περάσει τον τέταρτο τελικά Reardon.

Αποτελέσματα Τελικού Σαββάτου
1. James Stewart
2. Ryan Villopoto
3. Davi Millsaps
4. Daniel Reardon
5. Michael Byrne
6. Matt Boni
7. Nick Wey
8. Ezra Lusk
9. Tyler Bowers
10. Chris Blose

Χωρίς ιδιαίτερο συναγωνισμό ο Millsaps
δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την δεύτερη θέση

Τελικά αποτελέσματα US Open 2009
1. James Stewart 1/1
2. Davi Millsaps 2/3
3. Daniel Reardon 3/4
4. Ryan Villopoto
5. Michael Byrne
6. Nick Wey
7. Tyler Bowers
8. Chris Blose
9. Matt Boni
10. Matt Georke

E-viva Las Vegas!

J.Stewart, D.Millsaps και D.Reardon οι πρώτη τριάδα του US Open 2009

Φωτογραφίες: supercross.com