Μεγάλο αγώνα από τον Villopoto που έστειλε μυνήματα σε πολλαπλούς αποδέκτες όσο αφορά την αγωνιστικότητα του και την θέληση για νίκες. Στην κατηγορία 250 οι Anderson και Seely πάλεψαν ξανά με τον Anderson να κερδίζει ξανά στον τελευταίο γύρο.

Κατηγορία 450

Τον αγώνα οδήγησε ο Justin Brayton και γρήγορα ο Justin Barcia πλησίασε για την προσπέραση. Πίσω του οι Dungey, Roczen και οι Stewart και Villopoto (δέκατος μετά την πρώτη στροφή). Ο Barcia προσπάθησε να περάσει στην πρώτη θέση στον έκτο γύρο αλλά ο Brayton κράτησε την θέση του σπρώχνοντας τον Barcia εκτός και ο Dungey βρήκε την ευκαιρία να περάσει δεύτερος. Οι δυο τους αντάλλαξαν θέσεις και στην μάχη μπήκε και ο Roczen αλλά σε μια επαφή με τον Barcia είχε πτώση. Αμέσως ο Villopoto που είχε περάσει νωρίς τον Stewart βρήκε την ευκαιρία και πέρασε τον Barcia ανεβαίνοντας τρίτος. Μπροστά του ο Dungey που πέρασε πολλούς γύρους χωρίς να επιτεθεί στον Brayton και έτσι ο Villopoto βρήκε την ευκαιρία να περάσει τον Dungey αλλά και τον Brayton μετά από δυο γύρους. Στους τελευταίους γύρους περισσότερο πιεστικός ήταν ο Brayton στον Villopoto παρά ο Dungey στον Brayton. O Stewart πέρασε τον Barcia τερματίζοντας τέταρτος.

Κατηγορία 250

Ο Cooper Webb πήρε την εκκίνηση με τους Anderson και Seely να καραδοκούν. Στον επόμενο γύρο ο Anderson προσπάθησε να περάσει πρώτος αλλά τελικά επωφελήθηκε ο Seely προσπερνώντας Anderson και Webb με τον δεύτερο να έχει και πτώση. Ο Seely κράτησε την πρώτη θέση μέχρι τον τελευταίο γύρο, όταν ένα μικρό λάθος έδωσε την δυνατότητα στον Anderson να το πιστέψει προσπερνώντας λίγο πριν τον τερματισμό για την δεύτερη νίκη του φέτος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Jack Osborne.

Main Event Results 250

1. Jason Anderson (KTM)

2. Cole Seely (Hon)

3. Zach Osborne (Hon)

4. Dean Wilson (Kaw)

5. Malcolm Stewart (Kaw)

6. Cooper Webb (Yam)

 

Monster Energy Supercross 250 West Coast Championship Points Standings (After 2 of 9 rounds):

1. Jason Anderson (50/2 wins)

2. Cole Seely (44)

3. Zach Osborne (40)

4. Dean WIlson (36)

5. Cooper Webb (31)

6. Malcolm Stewart (29)

 

Main Event Results 450

1. Ryan Villopoto (Kaw)

2. Justin Brayton (Yam)

3. Ryan Dungey (KTM)

4. James Stewart (Suz)

5. Justin Barcia (Hon)

6. Ken Roczen (KTM)

 

Monster Energy Supercross 450 Championship Points Standings (After 2 of 17 rounds):

1. Ryan Villopoto (43/1 win)

2. Ryan Dungey (42)

3. Ken Roczen (40/1 win)

4. Justin Brayton (37)

5. Chad Reed (32)

6. Justin Barcia (32)

amasx-2pho-start

amasx-2pho-villopoto