ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Enduro μια BMW boxer μοτοσικλέτα 1200cc, 195 κιλών και 100 ίππων με αναβάτη τον Νίκο Σπανό θα στηθεί στην γραμμή εκκίνησης του 2ου Ολυμπιακού Enduro που θα διεξαχθεί στον Πύργο την Κυριακή 21 Μαΐου.

Η συμμετοχή προκαλεί έκπληξη και έντονο ενδιαφέρον μιας και η μοτοσικλέτα σε διεθνές επίπεδο δεν έχει ξανατρέξει σε αγώνα τύπου Enduro παρά μόνο σε Cross Country, Trail Rides και Rally Raids με κορυφαίους αναβάτες όπως ο Simo Kirsi, Jimmy Lewis, Christian Pfeifer.

O Νίκος Σπανός δηλώνει σχετικά με την συμμετοχή στον Πύργο:

“Στόχος μας δεν είναι η νίκη αλλά η συμμετοχή και ο τερματισμός. To ότι στηνόμαστε και μόνο στην γραμμή εκκίνησης δίπλα σε μοτοσικλέτες με λιγότερα από τα μισά κιλά και κυβικά από το HP2 είναι για εμένα επιτυχία. Επιλέξαμε η πρώτη συμμετοχή μας σε αγώνες Enduro να είναι στο 2ο Ολυμπιακό Enduro μιας και η τοπική ΑΟΛΑΠ έχει αποδείξει την άρτια διοργανωτική της ικανότητα. Πιστεύουμε ότι το HP2 θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα και ζητούμενο είναι να τεστάρουμε το HP2 και να το φέρουμε στον τερματισμό. Είναι μια πραγματική πρόκληση τόσο για εμένα σε επίπεδο σωματικής αντοχής και τεχνικής όσο και για το HP2! Οι δύο μας σίγουρα θα ζήσουμε τον «δικό» μας αγώνα! Παράλληλα θέλουμε να περάσουμε μια όμορφη αγωνιστική ημέρα προσφέροντας ωραίο θέαμα στους θεατές που θα παρακολουθήσουν για πρώτη φορά ζωντανά μια τόσο μεγάλη και δυνατή μοτοσικλέτα να δουλεύει στο όριο. Ευχαριστώ την BMW Motorrad και τον κο Ράπτη, που εμπιστεύθηκε η πρώτη συμμετοχή BMW σε αγωνιστικό επίπεδο στην Ελλάδα να γίνει με εμένα σαν αναβάτη αλλά και τους υπόλοιπους υποστηρικτές που μας βοηθήσανε για να φτάσουμε ως εδώ: ΒΜW Vagianelis Service (Τεχνική Υποστήριξη), Remus Exhaust – Spiliotis Racing (Εξατμίσεις), First Racing (Ρουχισμός), Wheel City (Ελαστικά), MOTO Magazine, enduro.gr”