Το βράδυ βροχή, το πρωί ήλιος, με θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς. Ετσι καλωσόρισε στις 28 Απριλίου το Puerto Lumbreras την εκκίνηση του 2ου γύρου του «Maxxis FIM World Enduro Championship» στην Ισπανία. Η διαδρομή των 41 χιλιομέτρων που οδηγήθηκε επί 4 φορές, συμπεριλάμβανε τρεις ειδικές με τον Γάλλο Jonny Aubert (#4-Yamaha) να αναδεικνύεται ο γρηγορότερος και τις δύο ημέρες. Η συμμετοχή της BMW (450cc) με δυο μοτοσικλέτες, ήταν ίσως το πιο ενδιαφέρον γεγονός στην Ισπανία.
Ο εξάωρος αγώνας είχε απαιτητική διαδρομή, που παρά τον μικρό κύκλο, επιφύλασε αρκετές φυσικές δυσκολίες που σχολιάστηκαν στο τέλος από τους αναβάτες. Προβλήματα με την σκόνη δεν υπήρχαν, αλλά μερική εστίες με νερό (από την βροχή) δημιούργησαν καθυστερήσεις και ανακατατάξεις κατά την διάρκεια του αγώνα.

Στην Ε1 ο Juha Salminen είχε αρκετή δουλειά για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Το Σάββατο στον τελευταίο κύκλο κατάφερε να αποσπαστεί από τον δεύτερο Alessandro Belometti (#4-KTM) για μόλις 10 δευτερόλεπτα. Τρίτος ακολούθησε ο Simone Albergoni (#2-Yamaha) που πραγματοποίησε καλύτερη εικόνα την Κυριακή, μένοντας με 28 δευτερόλεπτα διαφορά πίσω από τον Salminen στην δεύτερη θέση. Πολύ κοντά του ακολούθησε στην τρίτη θέση ο Cristobal Guerrero (#16-Yamaha). Ο Πολωνός Bartoz Oblucki (#3-Husqvarna) δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει όπως στην Σουηδία και παρέμεινε στις θέσεις έξι και πέντε τις δθο ημέρες αντίστοιχα. Στην βαθμολογία προηγείται ο Salminen με τους απόλυτους 100 βαθμούς και ακολουθούν Belometti και Oblucki με 72 και 69 βαθμούς αντίστοιχα.

Στην Ε2 ο Jonny Aubert (#4-Yamaha) δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν. Και τις δυο ημέρες ο συνολικός του χρόνος ήταν κάτω από τα 50 λεπτά, που τον έβαζαν αυτομάτως στην κορυφή της γενικής. Ο Mika Ahola (#2-HM Honda) κατάφερε την πρώτη ημέρα να είναι στην δεύτερη θέση χωρίς να κερδίσει ούτε μια ειδική. Την δεύτερη ημέρα παρά την άσχημη αρχή, κατάφερε να ανέβει τρίτος στο βάθρο, πίσω από τον Samuli Aro (#1-KTM) που είχε πολλές περιπέτειες την πρώτη ημέρα, όπου τα κολλήματα στις λάσπες μέσα στην ειδική, τον άφησαν μακριά από το βάθρο και στην πέμπτη θέση. Ο Stefan Merriman (#3-Aprilia) έδωσε βροντερό παρών στην Ισπανία, ανεβάζοντας το Aprilia για πρώτη φορά στο βάθρο. Τερμάτισε το Σάββατο τρίτος στην κατηγορία Ε2. Την Κυριακή προσπάθησε ξανά και επιβραβεύτηκε με την τέταρτη θέση.

Ο Joel Smets (#20-BMW), που είναι αναβάτης εξέλιξης του project BMW 450cc κατάφερε να τερματίσει στην 13η θέση, ενώ ο έταιρος αναβάτης με BMW, Sascha Eckert στην 15η θέση. Την Κυριακή μόνο ο Eckert κατάφερε να τερματίσει (17ος), ενώ ο Smets εγκατέλειψε λόγο ηλεκτρικών προβλημάτων. Στην βαθμολογία προηγείται ο Ahola με 89 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο Aro με 85 και τρίτος ο Aubert με 82 βαθμούς.

 

 

Κατηγορία Ε3
Μπροστά στους ένθερμους συμπατριώτες του, ο Ivan Cervantes (#25-ΚΤΜ) επιστρέφει από τα κρύα της Σουηδίας και πετυχαίνει δυο καθαρές νίκες. Οι δυο αναβάτες στο βάθρο ήταν οι ίδιοι και τις δύο μέρες, με τους Marko Tarkkala (#3-KTM) και Bjorne Carlsson (#4-Husaberg) να είναι αυτοί που προσπάθησαν περισσότερο στο Puerto Lumbreras. O εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Anders Eriksson (#23-Husqvarna) εγκατέλειψε την πρώτη ημέρα λόγω του ότι έπεσε στην ειδική μέσα σε λάκκο με νερό και του ήταν αδύνατον να βάλει ξανά μπροστά τον κινητήρα του. Την δεύτερη ημέρα παρέμεινε 8ος στα τελικά αποτελέσματα. Στην βαθμολογία προηγείται ο Tarkkala με 94 βαθμούς. Τον πλησίασε ο Cervantes, που είχε πλέον 90 βαθμούς. Τρίτος παραμένει ο Carlsson με 79 βαθμούς.

Στην κατηγορία junior, ο Joakim Ljunggren (#1-Husaberg) συνεχίζει να προηγείται μετά τον 2ο γύρο στην Ισπανία με 90 βαθμούς, χωρίς να έχει κάνει καλή εμφάνιση. Ο νεαρός Σουηδός δεν κατάφερε να νικήσει σε καμία από τις συνολικά 22 χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές. Παρόλα αυτά ανέβηκε και τις δύο ημέρες στο τρίτο σκαλί τους βάθρου, με τον Γάλλο Christophe Nambotin (#19-Gas Gas) να είναι ο νικητής και τις δυο ημέρες. Έτσι είναι δεύτερος στην βαθμολογία με 63 βαθμούς. Τρίτος στην βαθμολογία είναι ο Thomas Oldrati (#22-KTM) με 57 βαθμούς. Στον αγώνα ο Ισπανός Lorenzo Santolino (#14-KTM) καταφέρνει να τερματίσει και τις δυο ημέρες στην δεύτερη θέση και ανέβηκε αρκετές θέσεις στην βαθμολογία (5ος).

Επόμενος αγώνας θα γίνει στις 5 και 6 Μαΐου 2007 στην Πορτογαλία.

Περισσότερες φωτογραφίες

[download id=”38,39″]