– Ο Αυστραλός Stefan Merrimann συνομιλεί για την ώρα με την Suzuki Αμερικής, για την ενδεχόμενη συμμετοχή του στο GNCC’s. Παρά τις πολλές συναντήσεις δεν είναι τίποτα σίγουρο. Η Suzuki φαίνεται να έχει να καλύψει το συμβόλαιο του Merrimann, ο οποίος θα της φέρει και ένα σχεδόν σίγουρο τίτλο. Είναι όμως σε ανεύρεση νέου σε ηλικία αναβάτη. Η φιλενάδα του Merrimann, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει με την Husqvarna. Οι Honda/HM και Yamaha/UFO συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για τον Αυστραλό. Οι Kawasaki KL (Ιταλίας) και Kawasaki Αμερικής προσπάθησαν να υπογράψει συμβόλαιο με μειωμένο μισθό, κάτι που δεν το δέχτηκε με τίποτα ο αναβάτης. Aprilia και TM δεν τον έχουν στα σχέδια τους.
– Η Aprilia συνεχίζει την συνεργασία της με τον Stefano Passeri. Αναλαμβάνει team manager και αναβάτης εξέλιξης. Ο ίδιος δήλωσε: «Θα αγωνίζομαι μόνο για να κάνω τεστ στην μοτοσυκλέτα, να βρίσκω νέες λύσεις και όχι για το αποτέλεσμα στον αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που οδηγούμε την μοτοσυκλέτα από την 1η Ιανουαρίου, μαζί με τους A. Zanni και A. Botturi, που είναι και οι καινούργιοι αναβάτες της Aprilia για το 2006. Κάναμε κάποιες προετοιμασίες για τον πρώτο αγώνα στις 4 Φεβρουαρίου (Indoor Enduro Γένοβα). Έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη με την νεαρή ομάδα. Είναι δύο Ιταλοί πρωταθλητές και επιδιώκουμε να τους ικανοποιήσουμε αγωνιστικά. Ο team manager Stefano Passeri επεσήμανε ότι η Aprilia δεν έχει κάνει καμία διαπραγμάτευση με τον Stefan Merrimann.

– Ο Αμερικανός Kurt Caselli (KTM) θα συμμετάσχει στους τέσσερις από τους οκτώ αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro (WEC). Ο ίδιος προτιμάει την κατηγορία Ε2, αλλά μπορεί να μετακινηθεί στην Ε1 εάν το απαιτήσει η KTM. Επίσης σχεδιάζει να συμμετάσχει στο Erzberg Enduro. Τα σχέδια για το ISDE στην Ν.Ζηλανδια λένε ότι θα είναι στην κατηγορία Junior μαζί με τους David Pearson και Ricky Dietrich.

– O Petri Pohjamo εν όψη της μετακίνησής του στην κατηγορία E1, θα βρίσκεται πάνω στο νέο ΤΜ 250cc 4T.

– Ο Jari Mattila δεν θα συμμετάσχει στο φετινό WEC. O Φιλανδός αναβάτης της HONDA θα συμμετάσχει σε επιλεγμένους γύρους στην Ευρώπη και στο Φιλανδικό πρωτάθλημα.

– Ο Peter Bergvall θα τρέξει στο WEC με τα χρώματα της Ιταλικής «Team KST Suzuki» στην κατηγορία Ε1.

– Η επιστροφή της Kawasaki KL (Ιταλίας) στο χώρο των αγώνων. Ο Daniel Vendramini επανδρώνει την ομάδα με τρεις αναβάτες, τους Guiliano Falgari, Vanni Cominoto και Eric Rebellato. Ο Falgari θα βρίσκεται πάνω σε ένα KXE 450F.

– Beta 2006: O Beconi αντικαθιστά τον Mattila, με τον Magherini να παραμένει στην E3. Ο Team manager Jarno Boano αναφέρει ότι, μόνο εάν οι αναβάτες του είναι σε καλές βαθμολογικές θέσεις θα ταξιδέψουν για τους γύρους στην Αμερική.