Δημήτρης Τσακατσώνης #62 - ΚΤΜ

2006 FIM World Enduro Championship
Grand Prix Valli Bergamasche (Italy)

Η καρδιά του παγκόσμιου enduro χτύπησε στο Bergamo της Ιταλίας, που χωρίς καμία αμφιβολία είναι το κορυφαίο γεγονός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Οι δυο ημέρες αποδείχθηκαν πολύ σκληρές για όλους τους αναβάτες, κάτι που όλοι περιμέναν. Κάτω από σκληρές συνθήκες ζέστης, σκόνης, πέτρας και ξηρού κλίματος, οι αναβάτες έπρεπε να τερματίσουν μετά από τέσσερις γύρους και 14 χρονομετρημένες ειδικές. Το «Moto Club Bergamo» διοργάνωσε τον αγώνα με κάθε επιτυχία. Το επίπεδο δυσκολίας ήταν και πάλι ο λόγος για αρκετές εγκαταλείψεις αναβατών.

Οι αναβάτες της ομάδας «KTM Enduro Factory Team Farioli» έκαναν την καλύτερη παρουσία και συλλογή βαθμών. Οι Ivan Cervantes, Samuli Aro και David Knight κυριάρχησαν και τις δυο ημέρες στις κατηγορίες Enduro 1, Enduro 2 και Enduro 3 αντίστοιχα. Ελληνική παρουσία είχαμε στο 40ο GP Valli Bergamasche, με τον Δημήτρη Τσακατσώνη (#262-ΚΤΜ) να συμμετέχει στην κατηγορία Ε2 και τον Γιάννη Τρίγκα (#62-Gas Gas) στην κατηγορία Junior. Μόνο ο Δημήτρης κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό και αυτό την πρώτη ημέρα, όπου τερμάτισε 27ος με συνολικό χρόνο ειδικών 1 ώρα 54 λεπτά και 9 λεπτά καπέλο. Ο Γιάννης κράτησε μέχρι την 11η ειδική την πρώτη ημέρα, όπου και εγκατέλειψε. Και οι δυο δεν καταφέρανε να τερματίσουν την Κυριακή. Η συμμετοχή και οι αμέτρητες εμπειρίες (όπως είχαν και οι δύο στο ISDE) είναι το καλύτερο μετάλλιο για τους ίδιους. Οι δυο Έλληνες αναβάτες θα δοκιμάσουν την τύχη τους ξανά στον αγώνα της Σλοβακίας 2-3 Σεπτεμβρίου.

Ivan Cervantes (#1-KTM)

Ο Ivan Cervantes (#101-KTM) παραμένει πρώτος στην βαθμολογία στην Ε1 και επικρατέστερος για τον τίτλο. Ο δεύτερος στην βαθμολογία Simone Albergoni (#104-HONDA) ανέβηκε την πρώτη μέρα στην 2η θέση και 3ος την Κυριακή. Ο Ιταλός Alessandro Belometti (#103-KTM) μετά από μια άσχημη πρώτη ημέρα επιστρέφει την δεύτερη ημέρα και ανεβαίνει 2ος στο βάθρο παραμένοντας τρίτος στην βαθμολογία.

Στην κατηγορία Ε2, ο Φινλανδός Samuli Aro (#201-ΚΤΜ) επιστρέφει στις νίκες και στην κορυφή της βαθμολογίας με 178 βαθμούς. Πίσω του και τις δυο μέρες ο Αυστραλός Stefan Merriman(#202-Yamaha) που ανεβαίνει και αυτός στην βαθμολογία, έχοντας 11 βαθμούς διαφορά από την πρώτη θέση. Ο Γάλλος Jonny Aubert (#242-Yamaha) τερματίζει μόνο την πρώτη ημέρα με μια παρουσία στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κατρακυλάει από την πρώτη στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 150 βαθμούς. Την δεύτερη ημέρα μεταφέρεται στο

Samuli Aro (#1-ΚΤΜ)

νοσοκομείο με θερμοπληξία! Τρίτος με 160 βαθμούς ο Mika Ahola (#220-Honda) που τερματίζει στο Bergamo 4ος και 3ος.

Στην κατηγορία του Knight (#301-KTM), ο νικητής παραμένει ίδιος. Ο Βρετανός καταφέρνει να πάρει και την γενική σε αυτό τον δύσκολο αγώνα. Ο κυριότερος αντίπαλός του, Marko Tarkkala (#302-KTM) πέφτει την πρώτη ημέρα και σπάει κόκαλο στο δεξί καρπό του. Ο Φινλανδός δύσκολα θα ακολουθήσει τους δυο αγώνες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τον επόμενο μήνα. Έτσι την πρώτη ημέρα ανεβαίνει 2ος ο Γάλλος Sebastian Guillaume(#303-Gas Gas) με 3ο τον Alessio Paoli(#305-TM). Την δεύτερη ημέρα ο Bjorne Carlsson τερματίζει 2ος που του επιτρέπει να είναι δεύτερος και στην βαθμολογία με 152 βαθμούς, 48 βαθμούς διαφορά από τον πρώτο Knight. Ο Γάλλος Sebastian Guillaume ξανά στο βάθρο και στο 3ο σκαλί. Ο ίδιος σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 149 βαθμούς.

David Knight (#1-KTM)

Μάχη στη κατηγορία Junior, με τον Σουηδό Joakim Ljunggren (#406-Husaberg) να τερματίζει 1ος το Σάββατο και 16ος την Κυριακή και να προηγείται στην βαθμολογία με 163 βαθμούς. Μόλις έναν λιγότερο και στην δεύτερη θέση ο Αυστραλός Jacob Stapleton (#401-TM) που τερμάτισε 5ος και 1ος την Κυριακή. Τρίτος στην βαθμολογία ο Ισπανός Oriol Mena (#402-Gas Gas) που τερμάτισε και τις δυο ημέρες στην τέταρτη θέση. Ο Πολωνός Michal Szuster (#455-Yamaha) πέτυχε δυο σταθερές τρίτες θέσεις και είναι τέταρτος στην βαθμολογία.

Φωτογραφίες: Robert Pairan