Ζευγάρωσε τις νίκες ο Weston Peick κερδίζοντας και τον τελικό της Κυριακής στο Monster Energy Athens Supercross 2012. Οι Ελληνες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού επισκέφτηκαν και σήμερα κατά πολλές χιλιάδες το ΣΕΦ όπου παρακολύθησαν τρεις και πλέον ώρες θεάματος Supercross, Freestyle Motocross, ΒΜΧ κ.α.

Τελικός Κυριακής
Ο Weston Peick (Yamaha) ξέφυγε μετά την πρώτη στροφή ενώ ο Florent Richier (KTM) βρισκόταν πίσω προσπαθώντας να εκμεταλευτεί μια ευκαιρία. Οι δυο τους φάνηκαν από το Σάββατο πως θα μονομαχήσουν και τις δυο ημέρες. Ο Richier είχε προσπεράσει σε παρόμοια κατάσταση τον Peick στον ημιτελικό αλλά ο Peick με σοβαρή οδήγηση επανήλθε και προσπέρασε. Στον τελικό δεν είδαμε αντίστοιχη περίπτωση καθώς ο Richier είχε πτώση ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση, κάτι που έδωσε ανάσα στον Peick. Ο Αμερικανός σοβαρός με την οδήγησή του δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν άλλο να τον αμφισβητήσει και κατέκτησε για δεύτερη ημέρα την νίκη, παράλληλα με τον τίτλο King of Athens, τον αθλητή με τους καλύτερους τερματισμούς και τις δυο ημέρες, που για πρώτη φορά αθλοθετήθηκε από την οργάνωση.

Η πτώση του Richier έδωσε την δυνατότητα στους Negebauer και Musquin να ανεβάσουν την απόδοσή τους με στόχο την δεύτερη θέση αλλά για ακόμη μια φορά ο Τσέχος με την Kawasaki ήταν καλύτερος ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση. O Mickael Musquin προσπάθησε και η τρίτη θέση είναι μια καλή θέση για τον νεαρό Γάλλο που επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Για δεύτερη ημέρα ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) είχε πτώση στον τελικό ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση, αλλά οι Νίκος Λυρίου και Μανώλης Σκύβαλος που προσπέρασαν δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον Κουζή πίσω τους. Ο Παναγιώτης Κουζής με την δεύτερη του νίκη στο Monster Energy Athens Supercross κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μια επιτυχημένη χρονιά.

Αποτελέσματα Τελικού (Κυριακή)

 1. #46 PEICK WESTON ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ-PAPANIKOLAKIS RACING  YAMAHA
 2. #34 NEUGEBAUER FILIP DK RACING-ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤ KAWASAKI
 3. #85 MUSQUIN MICKAEL HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ HONDA
 4. #66 THOMAS JASON DK RACING-SUZUKI ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ SUZUKI
 5. #18 SIEBLER COLE HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ HONDA
 6. #7 RICHIER FLORENT  KTM SEE-MICHELIN-KARIMALIS SERVICE KTM
 7. #338 ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ-GRC POWER FACTORY-PIRE HONDA
 8. #120 ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ-ΓΑΛΑΤΗΣ-ANEK-SUPERFAST-C HONDA
 9. 9 22 ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ-EXTRA PRODUCTS DENICOL HONDA
 10. 10 161 ΛΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ BLUE STAR-GRC POWER FACTORY SLRT KAWASAKI
 11. 11 69 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ KTM SEE-WWW.MBRACING.GR-CARBONE LORRA KTM
 12. 12 160 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΟΤΟ?ΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ-MONSTER ENERGY-KRD ΕΡ YAMAHA

Αυλαία για τον Monster Energy Athens Supercross, μια δύσκολη χρονιά με απανωτές ακυρώσεις ημερομηνιών κατάφερε να παρουσιάσει το γνωστό αλλά πολύ ενδιαφέρον show στους Ελληνες θεατές. Οι πιτσιρικάδες (baby cross) και τα bmx κατάφεραν να σταθούν πολύ καλά δίπλα στους αγώνες supercross και το freestyle motocross show. Και όπως όλα τα καλά, λέμε του χρόνου με υγεία!

Διαβάστε για τον αγώνα του Σαββάτου.

Filip Negebauer

Filip Negebauer

3818_MXAT091212 3756_MXAT091212

Florent Richier

Florent Richier

Weston Peick

Weston Peick

Michael Musquin

Michael Musquin

Drake McElroy

Drake McElroy

Andre Villa

Andre Villa

Νώντας Λογοθέτης

Νώντας Λογοθέτης

2896_MXAT091212

Παναγιώτης Κουζής

Παναγιώτης Κουζής