Στο Coliseum Stadium του Los Angeles ολοκληρώθηκαν μόλις τα 16 X-Games. Στο στάδιο αυτό είχε πραγματοποιηθεί ο πρώτος επίσημος αγώνας Supercross το 1972. Φέτος οι αναβάτες είχαν έξι διαφορετικά είδη αναμετρήσεων να επιλέξουν όσο αναφορά τις μοτοσυκλέτες, καθώς στα x games συμμετέχουν αθλητές από το χώρο του Bmx, SkateBoard, Rally κ.α.

Πιο αναλυτικά:
Moto-X-Freestyle :
Ένα από τα ονόματα που όλοι περίμεναν να δούν στην κορυφή ήταν αυτό του Robbie Maddison, αλλά το πολύ εντυπωσιακό body varial που του έδωσε την νίκη στο πρόσφατο Red Bull X-Fighters στην Μαδρίτη, τον πρόδωσε με άσχημη πτώση στα x games. Έτσι το χρυσό μετάλλιο πήγε στον άσσο του FMX Travis Pastrana. Δεύτερος ήταν ο νεοεμφανιζόμενος Levi Sherwood και τρίτος ο Nate Adams.

Super-X :
Στο Super x ο Josh Grant σημείωσε την πρώτη του νίκη σε x games, με δεύτερο τον συναθλητή του από την JGR Team, Justin Brayton. Χάλκινο μετάλλιο για τον Josh Hansen εκπρόσωπος της Monster ProCircuit Kawasaki.

Best Whip :
Η μόνη δοκιμασία όπου οι αθλητές βαθμολογούνται εξ ολοκλήρου από τους θεατές είναι αυτή για το καλύτερο Whip και το 54% του  κοινού ψήφισε τον Todd Potter, βάζοντας τον αυτόματα στην πρώτη θέση. Δεύτερος με 19% ήταν ο Jarryd McNeil και τρίτος ο Jeremy Stenberg με 11%.

Best Trick :
Ο Cam Sinclair κέρδισε την πρώτη θέση με μία τέλεια εκτέλεση του διπλού backflip, ενώ ο Robbie Maddison με το body varial (can-can landed!) ήταν δεύτερος. Την τρίτη θέση πήρε ο Taka Higashino με ένα backflip-seatgrab-indianair, κάνοντας το να φαίνεται εύκολο.

Step Up :
Τον τίτλο για το ψηλότερο άλμα διεκδίκησαν αρχικά έξι οδηγοί, στον δεύτερο γύρο όμως κατάφεραν να φτάσουν μόλις τρείς. Νικητής αναδείχθηκε ο Matt Buyten με άλμα στα 10,2m. Η δεύτερη θέση ήρθε από τον Ronnie Renner με 9,9m και τρίτο τον Todd Potter με 9,3m.

Speed & Style :
Ταχύτητα σε συνδιασμό με επικίνδυνες φιγούρες στον αέρα και ο Travis Pastrana δύσκολα θα έχανε το χρυσό μετάλλιο. Ο Nate Adams αν και πρόλαβε να εκτελέσει περισσότερα κόλπα από τον T.P ήταν αισθητά πιο αργός, κάτι που τον κράτησε στην δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Ronnie Renner.

Φωτογραφίες transworldmotocross.com