Το σπουδαιότερο και ποιο ενδιαφέρον χωμάτινο πρωτάθλημα, ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο, ένα πρωτάθλημα συνεχές ρυθμού και αγώνων κάθε Σαββατοκύριακο. Το Αμερικανικό πρωτάθλημα Supercross είναι προ των πυλών και φέτος, όπως κάθε χρονιά είναι έτοιμο να μας προσφέρει έντονες στιγμές κάθε Σαββατοκύριακο.

Κάθε χρόνο λέμε πως η κάθε χρονιά είναι συναρπαστική αλλά φέτος, η άνοδος των νέων αθλητών, και η απουσία δυο από τους σπουδαιότερους αθλητές Supercross της εποχής μας, αφήνουν ελεύθερα όλα τα προγνωστικά για την νίκη στην μεγάλη κατηγορία 450 του πρωταθλήματος Supercross. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα 16 αγώνων που ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου στο Anaheim και τελειώνει μετά από 16 αγώνες στο Las Vegas στις αρχές Μαίου.

O περσινός πρωταθλητής (έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια) Ryan Villopoto μετακόμισε στην Ευρώπη για να συμμετάσχει με την Kawasaki στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MXGP. Λέγεται πως έχει υπογράψει ένα χρόνο συμβόλαιο και στο τέλος αυτού ο Villopoto θα εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Πολύ πιθανόν, αν σκεφτούμε τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής.

Η δεύτερη μεγάλη απουσία είναι αυτή του James Stewart – αν και οι φήμες δεν έχουν κοπάσει, είναι πολλοί που επιμένουν πως την τελευταία στιγμή ο Stewart θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Η FIM αποφάσισε μετά από πολλούς μήνες να τιμωρήσει τον αφροαμερικανό μέχρι τον Αύγουστο του 2015, μια τιμωρία που ήρθε μετά από 8 μήνες (είχε βρεθεί θετικό δείγμα τον Απρίλιο του 2014). Στα μέσα Δεκεμβρίου η FIM με μια κίνηση που πολλοί πιστεύουν πως είναι unfair, τιμώρησε τον Stewart, δίνοντάς του θεωρητικά το δικαίωμα να προσφύγει της απόφασης στο CAS (διεθνές δικαστήριο) αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα περάσουν πολλοί μήνες ακόμη. Αντιδράσεις έχουν προκύψει από την πλευρά της ομοσπονδίας AMA, αλλά και των χορηγών του πρωταθλήματος οι οποίες δίνουν οξυγόνο στις θεωρίες περί συμμετοχής τελικά του Stewart στον πρώτο αγώνα (Α1).

Μια δεκάδα αθλητών μπορεί να κερδίσει αγώνα φέτος, οι παλαιότεροι Ryan Dungey και Chad Reed, οι νεότεροι Justin Barcia, Ken Roczen, Davi Milshaps και Trey Canard, ακόμη και οι νεότεροι Eli Tomac, Blake Baggett, Cole Seely, Dean Wilson και Jason Anderson.

Είναι σίγουρο πως είτε με τους Villopoto και Stewart, είτε χωρίς αυτούς το πρωτάθλημα θα είναι συναρπαστικό! Εσείς ποιος πιστεύετε πως θα κερδίσει τον φετινό τίτλο στην κατηγορία 450;

ama-supercross-2015