Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, το φιλόξενο σωματείο ΑΜΟΛ με έδρα τον Λαγκαδά, φιλοξενεί τον πρώτο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος enduro 2016. Έχοντας περάσει την αγωνιστική απραξία της χειμερινής περιόδου, αθλητές και ομάδες θα βρεθούν την Κυριακή στον Λαγκαδά για ακόμη μια έναρξη πρωταθλήματος, που όπως τα τελευταία χρόνια κάθε αγώνας θα φιλοξενεί αντίστοιχο αγώνα Βορείου και Νοτίου Ελλάδος.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και φέτος η μάχη της γενικής, όπου ο περσινός πρωταθλητής Δημήτρης Βαγγελάκος θα υπερασπιστεί τον τίτλο του απέναντι στους περσινούς του διώκτες. Γιάννης Τρίγκας και Κίμωνας Καράμπελας φαίνεται πως θα είναι οι κύριοι ανταγωνιστές του, μαζί με τον Γιάννη Παυλίδη που όμως δεν έχει δηλωθεί μέχρι σήμερα να συμμετάσχει. Στην δεύτερη γραμμή των αθλητών που θα πρωταγωνιστήσουν στην γενική, οι Αλέξης Ζώρας, Βασίλης Σιαφαρίκας, Μιχάλης Ντουζένης και Πάνος Κακολύρης θα βρεθούν στις κορυφαίες θέσεις της γενικής και πιθανόν κάποιοι από αυτούς να πλασαριστούν στην τριάδα της γενικής σε περισσότερους από έναν αγώνες.

Κατηγορία Ε1
Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Βαγγελάκου από την κατηγορία, ο Αλέξης Ζώρας θα βρεθεί στην κατηγορία που έχει κερδίσει τρία πανελλήνια πρωταθλήματα (2012, 2013 και 2014). Στην Ε1 θα βρει ισχυρό ανταγωνισμό μεταξύ των Πάνου Κακολύρη και Μιχάλη Ντουζένη, ενώ και ο Γιώργος Κοινωνάς θα παίξει σημαντικό ρόλο στο βάθρο κάθε αγώνα.

Κατηγορία Ε2
Κάθε χρόνο η κατηγορία Ε2 είναι φωτιά, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος, καθώς ο Δημήτρης Βαγγελάκος μετακομίζει στην μεσαία κατηγορία όπου θα βρει τον Γιάννη Τρίγκα. Και οι δυο τους έχουν μεγάλο κίνητρο, ο Βαγγελάκος εκτός από τους περσινούς του τίτλους σε Ε1 και γενική έχει κερδίσει και την κατηγορία Ε2 το 2011. Για τον Γιάννη Τρίγκα θα είναι άλλη μια χρονιά όπου θα κυνηγήσει τον τίτλο δίπλα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο όπως έχει κάνει σχεδόν σε όλη του την αγωνιστική καριέρα. Από το 2008 που πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε3 έχουν περάσει πολλά χρόνια και φέτος είναι άλλη μια σημαντική χρονιά για τον ίδιο. Ενθαρυντική είναι η επιστροφή του Δημήτρη Τσακατσώνη στην κατηγορία, περιμένουμε να δούμε την αγωνιστική του κατάσταση κόντρα στους κορυφαίους αθλητές του πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε πως ο Δημήτρης Τσακατσώνης έχει κερδίσει τρεις φορές στο παρελθόν το πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε2 (2007, 2008, 2012).

Κατηγορία Ε3
Αν πέρυσι ο Κίμωνας Καράμπελας κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα κόντρα στην μεγαλύτερη μορφή του Ελληνικού enduro τον Βασίλη Σιαφαρίκα, φέτος φαίνεται πως θα είναι ακόμη πιο γρήγορος και πειστικός έχοντας τον πρώτο λόγο για την παραμονή του στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Για τον Βασίλη Σιαφαρίκα, τι μπορεί να πει κανείς, αμέτρητα πρωταθλήματα από το 2012 μέχρι και το 2014 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, πλέον συμμετέχει περισσότερο για τον εαυτό του και για την νέα του ομάδα. Σίγουρα θα είναι άξιος ανταγωνιστής για τον Κίμωνα Καράμπελα. Τρίγκας Θανάσης και Χρήστος Παπαθεοδώρου θα βρουν τον Αντώνη Δήμου που μετακομίζει στην μεγάλη κατηγορία και οι τρεις τους θα δώσουν όμορφη μάχη για την επικράτηση.

Κατηγορία Νέων
Στην κατηγορία συνεχίζουν οι ίδιοι αθλητές όπως και πέρυσι, με τον Αρτέμη Σφηναρολάκη να έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Δημήτρη Μπάκα. Ο Πέτρος Μπίλης και ο Γιάννης Κωνσταντινούδης μαζί με τον Αλέξανδρο Πολυχρόνη, λογικά, θα δώσουν την μάχη για την συμπλήρωση του βάθρου. Ο Αρτέμης Σφηναρολάκης θα κυνηγήσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στην κατηγορία Νέων.

Πληροφορίες αγώνα Λαγκαδά

Η διαδρομή θα είναι κυκλικη και θα έχει μήκος 188χλμ μαζί με τις ειδικές διαδρομές. Θα γίνει σε τέσσερις κύκλους των 47 χλμ για όλες τις κατηγορίες εκτός από την ES η οποία θα κάνει τρείς κύκλους. Θα υπάρχουν 2 Σεχ ανά κύκλο. Οι ειδικές θα είναι δύο σε κάθε κύκλο του αγώνα. Εκκίνηση την Κυριακή 6 Μαρτίου 09:00.

  • Η πρώτη θα είναι τύπου ΜAKINA ΕΧΤREME TEST με μήκος 2,5 χιλ. η οποία θα γίνει 4 φορές χρονομετρημένες
  • Η δεύτερη θα είναι τύπου ENDURO TEST και μήκος 6,5χιλ. η οποία θα γίνει 4 φορές χρονομετρημένες

Διαβάστε σχετικά με τον περσινό αγώνα στον Λαγκαδά (πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro 2015)

enduro-lagadas-2016