Απτόητος ο Δημήτρης Βαγγελάκος επέστρεψε μετά το καλοκαιρινό διάλλειμα στην κορυφή του βάθρου κερδίζοντας πιο άνετα απ’ ότι φάνηκε τον πέμπτο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος enduro 2015 στην πόλη του Λαγκαδά. Κερδίζοντας την γενική, συνέχισε την αήττητη πορεία του και στην κατηγορία Ε1, ενώ ο Αλέξης Ζώρας πέτυχε την δεύτερη νίκη στην Ε2, ο Κίμωνας Καράμπελας εδριώθηκε στην κατηγορία Ε3 με άλλη μια νίκη και οι Αρτέμης Σφηναρολάκης και Θανάσης Γκαγκανάτσιος συνέχισαν το αήττητο σερί τους σε κατηγορία Νέων και Βετεράνων αντίστοιχα. 

Παράσταση για ένα ρόλο στον αγώνα του Λαγκαδά, καθώς όλοι περιμέναμε τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα Six Days της Σλοβακίας να πρωταγωνιστήσουν. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος όμως δεν άφησε κανέναν να αμφισβητήσει την δυναμική του, ξεκινώντας ένα μπαράζ αντεπίθεσης από την δεύτερη ειδική (enduro) αυξάνοντας την διαφορά σε κάθε γύρο. Ήταν τόσο γρήγορος και διαβασμένος που έφερε στα μέτρα του την μεγάλη ειδική enduro και χρησιμοποιώντας σωστά πατήματα ξευτίλησε τα χρονόμετρα σε βαθμό που έκανε τις αντιπάλους του να χάσουν το ενδιαφέρον για την μάχη της πρώτης θέσης. Ουσιαστικά μάχη για την πρώτη θέση της γενικής δεν είχαμε σε αυτόν τον αγώνα, αγωνιστικά ο Δημήτρης Βαγγελάκος ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω από τους υπόλοιπους αθλητές.

Εκπληκτική απόδοσή όμως είχαμε και από τον Αλέξη Ζώρα, που επανέλαβε την καλή του παρουσία που είχε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στα Μέγαρα τερματίζοντας στην δεύτερη θέση της γενικής μπροστά από τους Γ. Παυλίδη και Γ. Τρίγκα. Ο Γιάννης Παυλίδης αν και έκανε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική δεν κατάφερε να μείνει κοντά στον Δ. Βαγγελάκο στην συνέχεια του αγώνα μένοντας στην τρίτη θέση της γενικής. Τέταρτος ο Γιάννης Τρίγκας που για ακόμη έναν αγώνα δεν πίεσε όσο θα ήθελε τους ανταγωνιστές του για την κατάκτηση του τίτλου και παρά την καλή του απόδοση στην τελευταία ειδική έμεινε για ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Γ. Παυλίδη. Πέμπτος ο Κ. Καράμπελας θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος για την απόδοσή του παρόλο που έχασε την τέταρτη θέση για ελάχιστα δευτερόλεπτα στον τελευταίο γύρο. Στην έκτη θέση ο Βασίλης Σιαφαρίκας. Στην βαθμολογία ο Βαγγελάκος προηγήται με 111 βαθμούς, 12 περισσότερους του Γ. Παυλίδη, οι δυο τους θα κυνηγήσουν την πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Πίσω τους οι Αλ. Ζώρας και Γ. Τρίγκας ισοβαθμούν με 68 βαθμούς και ακολουθούν οι Β. Σιαφαρίκας και Κ. Καράμπελας με 59 βαθμούς.

0696_ENLA270915

Στην κατηγορία Ε1 ο Δημήτρης Βαγγελάκος κέρδισε άλλο έναν αγώνα – είναι ανίκητος φέτος – και στον επόμενο αγώνα χωρίς απρόοπτα θα στεφθεί πρωταθλητής Ε1. Η μάχη δόθηκε για την δεύτερη θέση όπου ο Γιώργος Κοινωνάς, άλλαξε κατηγορία και μοτοσυκλέτα, κερδίζοντας τον αγώνα στο νήμα με διαφορά 2,5 δευτερολέπτων από τον Μιχάλη Ντουζένη που παρά την προσπάθειά του στην τελευταία ειδική τερμάτιση στην τρίτη θέση του βάθρου. Στην βαθμολογία προηγείται ο Βαγγελάκος με 125 βαθμούς, Κακολύρης με 89 βαθμούς και Ντουζένης με 84 βαθμούς.

Το ενδιαφέρον του αγώνα τράβηξε για άλλη μια φορά η κατηγορία Ε2 όπου οι μάχη της γενικής μεταφέρθηκε και στην κατηγορία μεταξύ Ζώρα, Παυλίδη και Τρίγκα. Ο Αλέξης Ζώρας πέτυχε την δεύτερη νίκη της φετινής χρονιάς, και έδειξε πόσο δύσκολο θα χάσει από τους Παυλίδη και Τρίγκα, αν συνεχίσει με αυτόν το ρυθμό. Η νίκη του σε αυτόν τον αγώνα τον ανέβασε μια θέση στην βαθμολογία. Ο Γ. Παυλίδης από την δεύτερη θέση οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος και έχει το πάνω χέρι αφού παρόλο που μειώθηκε η διαφορά του έχει 13 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ζώρα και 15 βαθμούς από τον τρίτο Τρίγκα. Χρειάζεται μόνο μια δεύτερη και μια τρίτη θέση για να κερδίσει το πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Τρίγκας από την τρίτη θέση δεν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος καθώς παρά την προσπάθειά του έμεινε τρίτος σε αυτόν τον αγώνα και πλέον τα περιθώρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στενεύουν. Χρειάζεται δυο νίκες στους εναπομείναντες αγώνες και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τέταρτος ο Αντ. Δήμου, πέμπτος ο Γ. Μανωλίδης και έκτος ο Μ. Κόπανος. Στην βαθμολογία, στην πρώτη θέση Παυλίδης με 111 βαθμούς, δεύτερος ο Ζώρας με 98 βαθμούς και τρίτος ο Τρίγκας με 96 βαθμούς.

1002_ENLA270915

Ο Κ. Καράμπελας κέρδισε πιο άνετα απ’ ότι φάνηκε στο τέλος την κατηγορία Ε3 και απέκτησε βαθμολογικό ενδιαφέρον στην κατηγορία για τους δυο τελευταίους αγώνες. Ο Β. Σιαφαρίκας δεν είχε απάντηση στην απόδοση του Καράμπελα στην ειδική enduro και οι διαφορές στην μεγάλη ειδική σημάδεψαν τον αγώνα στην μεγάλη κατηγορία. Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου επανήλθε με καλή απόδοση κερδίζοντας την μάχη της τρίτης θέσης συμπληρώνοντας το βάθρο. Τέταρτος ο Θ. Τρίγκας, πέμπτος ο Λ. Τιτιρέκης και έκτος ο Γ. Σεβαστόπουλος. Στην βαθμολογία ο Καράμπελας προηγείται με 115 βαθμούς, του Σιαφαρίκα με 103 βαθμούς, ενώ για την τρίτη θέση Τρίγκας με 78 βαθμούς και Παπαθεοδώρου με 74 βαθμούς.

1293_ENLA270915

Στην κατηγορία Νέων για άλλο έναν αγώνα ο Αρτέμης Σφηναρολάκης κέρδισε αφήνοντας δεύτερο τον Δημήτρη Μπάκα και τρίτο τον Αλέξανδρο Πολυχρόνη. Στην τέταρτη θέση ο Πέτρος Μπίλλης και πέμπτος ο Δημήτρης Ματσιάτος. Πρώτος στην κατηγορία Βετεράνων ο Θ. Γκαγκανάτσιος, δεύτερος ο Χάρης Δημόπουλος και τρίτος ο Γιώργος Τσίτος. Παπαδημητρίου και Πασχαλίδης βρέθηκαν στην πρώτη πεντάδα.

Ελάχιστες οι συμμετοχές στον πρώτο αγώνα μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα του πρωταθλήματος, κάτι που δεν δίνει θετικά μυνήματα για την ολοκλήρωση. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε την ανεπάρκεια της ομοσπονδίας να βρει τον οργανωτή για τον επόμενο αγώνα εδώ και μήνες (από την αρχή του πρωταθλήματος η τοποθεσία του έκτου αγώνα θα ανακοιωθεί), η συνέχεια και η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι ένα κακόγουστο αστείο. Για ακόμη έναν αγώνα ζητήθηκε από τους αθλητές να είναι 100% νόμιμοι ως προς τους κανονισμούς, την παρουσία τους, τις υποχρεώσεις τους. Παρόλα αυτά κανείς δεν ελέγχει αν όσα γίνονται από οργανωτές και ομοσπονδία είναι βάση κανονισμού. Αυτό είναι το Ελληνικό πρωτάθλημα. Η προσπάθεια της τοπικής λέσχης ήταν αξιωσημείωτη, ο αγώνας κύλησε χωρίς προβλήματα και όλοι ευχαριστήθηκαν έναν αγώνα αντάξιο του πρωταθλήματος.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 25 Οκτωβρίου χωρίς να έχει ανακοινωθεί η τοποθεσία.

0172_ENLA270915

0194_ENLA270915

0335_ENLA270915

0419_ENLA270915

0678_ENLA270915

0773_ENLA270915

0911_ENLA270915

0921_ENLA270915 copy

0923_ENLA270915 copy

0950_ENLA270915

1416_ENLA270915