Οι εταιρίες όλο και πιο πολύ σχεδιάζουν και εξελίσσουν τα νέα scooter και σίγουρα η αγορά των παπιών έχει δεχτεί σκληρό ανταγωνιστή. Ο αγοραστής βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα τι να διαλέξει από όλη αυτήν την γκάμα.

Η Yamaha Μοτοδυναμική παραχώρησε στο enduro.gr το scooter Χ-ΜΑΧ 250 που μας συντρόφεψε για μια (καυτή) εβδομάδα στους Αθηναϊκούς δρόμους.

Το μήκος 2.210 mm scooter μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις όλες τις ημέρες που το είχαμε στα χέρια μας. Μας άρεσε η στρωτή λειτουργία του κινητήρα του, η ευκολία οδήγησης και τα «κρυφά» σημεία του. Οι μεγάλες ρόδες, τα προστατευτικά για τα χέρια και ο καλή κάλυψη από τον αέρα είναι σημεία που δηλώνουν προς μοτοσικλέτα … τουρισμού, ενώ το αυστηρά σχεδιασμένο πλαίσιο με τα δυνατά φρένα του, προσφέρουν ένα ασφαλής οδήγημα. Γενικότερα καλή εντύπωση και με 4610 ευρώ είναι μια δελεαστική τιμή αγοράς.

Το βάρος του X-MAX 250 είναι περίπου 165 κιλά και κινείται με τον τετράχρονο υδρόψυκτος μονοκύλινδρο κινητήρα των 249.78 κυβικών εκατοστών.

Εμπρός φρένο. Δίσκος με διάμετρο 267 mm - Το ελαστικό είναι 120/70 15 M/C 56 S

Πίσω φρένο. Δίσκος με διάμετρο 240 mm

Πίσω ελαστικό 140/70-14 M/C 68 S - Το μεταξόνιο είναι 1545 mm

Ο συνεπιβάτης πατάει πάνω σε ένα μεγάλο μαρσπιέ

Η σέλας ανοίγει με ένα αριστερό γύρισμα του κλειδιού χωρίς να το βγάλετε από την κεντρική κλειδαριά

Ευκρινές το κοντέρ που είναι στο κέντρο με το δείκτη βενζίνης αριστερά και την θερμοκρασίας δεξιά. Πολύ ενδιαφέρον ο ψηφιακός πίνακας που έχει αρκετές ενδείξεις για τον αναβάτη

Τα εργαλεία του X-MAX 250 είναι τοποθετημένα κάτω από την σέλα

Η τάπα της βενζίνης είναι χαμηλά στα πόδια και στο κέντρο του αναβάτη και ανοίγει με το κεντρικό κλειδί. Η χωρητικότητα σε βενζίνη είναι 12,5 λίτρα

Μικρό ντουλαπάκι για μικρό αντικείμενα

Η χωρητικότητα σε λάδι φτάνει τα 1,4 λίτρα στο X-MAX 250

Μέσα στο χώρο μπορούν να αποθηκευτούν δυο κράνη ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να κουβαλήσετε χωρίς να το κρατάτε στο χέρι

Για την φωτογράφηση χρησιμοποιήθηκε καλοκαιρινό μπουφάν Frank Thomas, γάντια SPIDI και κράνος Takachi της εταιρίας MOTOMARKET.